https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Otvoritev likovnih razstav v Galeriji Murska Sobota

Murska Sobota, 05.04.2013 ob 7:30  

Sinoči so v murskosoboški galeriji odprli dve razstavi, in sicer »Slike« mag. Vladimirja Potočnika ter razstavo del pomurskih slikarjev ob 100-letnici rojstva slikarja in profesorja Gabrijela Stupice.

 

Razstava Vladimirja Potočnika bo na ogled v veliki galeriji vse do 22. maja. »Slikarstvo mag. Vladimirja Potočnika je vseskozi zavezano kolorističnemu likovnemu izrazu, ki se je navezoval na slikarjev formalni in vsebinski svet njegovega življenjskega okolja. Poudarek je na barvi in njenih magičnih duhovnih nabojih in strukturah. Odlikuje ga skrivnostno učinkovanje večplastnih, resnično obstoječih vrednostih samih primarnih likovnih elementov barve in njenega plastenja, predvsem pa umetniško raziskovalni proces nastajanja slike in čutno vstopanje in zlitje z njo,« je zapisal umetnostni zgodovinar mag. Franc Obal.

Istočasno bodo ob stoti obletnici rojstva Gabrijela Stupice v mali galeriji razstavljena dela njegovih študentov, pomurskih akademskih slikarjev. Gabrijel Stupica je bil po besedah direktorja galerije Roberta Inhofa izjemen slikar, hkrati pa tudi izjemen profesor, ki je izučil številne generacije slovenskih likovnih umetnikov: »Dober profesor ni tisti, ki po sebi ustvarja kopije, ampak tisti, ki s svojim zgledom ustvarja edinstvene umetnike.«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.