https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Pretep z leseno palico v Martjancih

07.04.2013 ob 7:19  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali devet kaznivih dejanj, deset kršitev javnega reda in miru in dva primera povoženja divjadi.

 

Na področju kriminalitete so obravnavali pet tatvin, nasilje v družini, preprečitev dokazovanja, poškodovanje tuje stvari in nasilništvo. V Murski Soboti je bila v dveh primerih izvršena tatvina goriva iz rezervoarja. Neznanec je prevrtal rezervoarja osebnih vozil na spodnji strani in na ta način ukradel gorivo. Obravnavana je bila še tujka, ki je na bencinskem servisu natočila gorivo in odpeljala, ne da bi plačala račun. Kasneje je bila zaustavljena. V trgovini je varnostnik prijel moškega, ki je ukradel prodajne artikle v vrednosti 10 EVR.  V Termah Lendava je neznanec gostji ukradel manjši prenosni računalnik. Lendavski policisti so obravnavali moškega, ki je nad svojo partnerko izvajal nasilje. Izrečena mu je bila tudi prepoved približevanja. V Bogojini je neznanec premaknil dva mejnika in tako spremenil obstoječe stanje. V Beltincih na objektu čistilne naprave je bilo razbito okno.

V enem izmed lokalov v Martjancih je prišlo do spora in pretepa med dvema gostoma, ki sta najprej skupaj popivala. Po prepiru je eden izmed gostov odšel v osebni avtomobil po leseno palico in drugega pretepel tako, da ga je hudo telesno poškodoval. Po pretepu je s kraja pobegnil z osebnim avtomobilom. Kasneje je bil prijet v bližini. Zoper njega bo podana kazenska ovadba za nasilništvo.

Javni red in mir je bil kršen šestkrat v zasebnih prostorih in štirikrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Lendava.     

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2013 ob 12:31 negdo gost

      samo popravek dragi novinarji-v martjancih v pretepu-ni ga pretepel z leseno palico ampak z teleskopko,te so pa zelezne in ne lesene

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2013 ob 13:33 palica gost

      Lesena ali kovinska. Vseeno. Če bi se tou zgoudilo tresti lejt nazaj bi ga miličari fküp spotrli. Zatou so te mela sodišča menje dela, ka so male stvari miličari sami rejšili.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.04.2013 ob 14:36 hm gost

      meni se je zdelo, da nekdo ves krvav hodi mimo cerkve v martjancih ob cca 21.40, pa sem že mislil da narobe vidim iz vozila

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.04.2013 ob 15:45 pomurec gost

      Kaj alkohol naredi? Boga natakrca, kaj vse more videti in prenašati. Ali pa je bila mogoče bila ona vrzok prepira??? Ha, ha, ha...:-)

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.04.2013 ob 16:28 gost gost

      maš prav, vendar točno ne vem katera natakarca.... nič ni napisano, ...........

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.04.2013 ob 19:23 gugi gost

      to ni res

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.04.2013 ob 19:46 - gost

      kaj ni res, pretep je bil baje v onem bifeju pri ambulanti

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.04.2013 ob 19:55 Jaffa gost

      Što pa se to te zbil? :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.04.2013 ob 20:03 JEBEC gost

      KA JASMINA CAR IZ ŠALAMENEC DELA ŠE V BIFEJI

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.04.2013 ob 21:08 iiiii gost

      barbarič je bi bit tak njemi trbej

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.04.2013 ob 10:50 niko gost

      Mislim da po zakonu vinjenim osebam ne smejo streči alkoholnih pijač,če bi bili pravna država bi par takšnih lokalov kjer se dogaja nasilje zaprli za nekaj časa lastnika kaznovali in seveda tudi natakarco,ki streže vinjenemu gostu,pa bi bilo takih dejanj majn,zdaj pa pohlep po zaslužku nima meja in vinjenega lahko najlažje goljufaš.če bi bilo vsaj malo nadzora inšpekcijskih služb bi bilo tudi nasilja manj, ne da imamo zakon prepoved točenja alkohola do 10 ure pa ga nihče ne upošteva,vse je ena velika korupcija in to je pravna država,kdo bo plačal stroške zdravljenja in odsotnosti z delovnega mesta?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.04.2013 ob 17:42 abc gost

      Niko, se popolnoma strinjam s tabo. Si zelo lepo napisal in je dosti resnice v tem. V tem lokalu se tak ali tak dogajajo čudne stvari, sem na lastne oči videl. Res bi mogla kakšna inšpekcijska služba priti na obisk in malo preveriti stanje in dogajanje v tem imenovanem lokalu. Ampak na žalost se dogajajo iste stvari tudi drugje. Pomemben je dober zaslužek in da se z vinjenimi gosti dobro služi. V teh težkih časih tudi lastniki reskirajo ( rabijo denar za najemnino lokalov, plače delavcev...)itd.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.