https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Regijsko srečanje mladih raziskovalcev v Radencih

Radenci, 08.04.2013 ob 14:10  

Danes je v prostorih Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci- Dijaški dom potekalo 21. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja.

Mladinsko raziskovalno delo na šolski, regionalni in državni ravni je oblika ob šolskih in izven šolskih dejavnosti, s katero mladi nadgrajujejo in dopolnjujejo v šoli pridobljeno znanje, mu dodajajo praktično vrednost ter se interesno usmerjajo v različna področja znanosti.

S tem si mladi utrdijo zaupanje vase, v svoje delo in razmišljanje, ocenijo svoja predvidevanja in spoznanja, naučijo se jasno in javno izražati svoja mnenja, razvijajo določene spretnosti, pomembne za življenje in kritično razmišljanje poleg tega pa razvijajo (zdravega) tekmovalnega duha ter se navajajo in usposabljajo za učinkovito predstavitev znanja. O svojem delu imajo možnost razpravljati s strokovnjaki in jih javno predstaviti, projekte se naučijo izvajati v obliki zaokroženih elaboratov.

Letošnje leto je bilo oddanih 45 raziskovalnih nalog. Naloge iz 16 raziskovalnih področij je pripravilo 81 raziskovalcev iz 11 osnovnih ter iz 2 srednjih šol Pomurja. 

Kot je povedala Darja Kozar Balek, vodja Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota, se raziskovalne naloge pripravljajo skozi vso leto, nalogo pa na regijskem srečanju pred strokovno komisijo predstavijo v petnajstih minutah. Teme si lahko prosto izberejo, v okviru 20. razpisanih področij (tako šolska kot tehnična področja). Tokratno regijsko srečanje se v Radencih odvija drugič (prvič se je leta 2009), skupno pa po celotni Sloveniji poteka 15 regijskih srečanj. Najboljše raziskovalne naloge se bodo uvrstile na državno tekmovanje, ki bo 20. maja 2013 v Murski Soboti.

Dijake in osnovnošolce so s svojimi nagovori počastili ravnateljica SŠGT ga. Janja Prašnikar Neuvirt,  podžupan Občine Radenci Janez Konrad,  predsednik ZOTK M. Sobota g. Iztok Zrinski in predsednik ZOTKS pom. akad. dr. Mitja Slavinec

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

Vse rezultate najdete v spodnji priponki:

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    13.04.2013 ob 8:12 raziskovalka gost

    lepo pozdravljeni, udeležila sem se srečanja. Bilo je zelo zabavno, to priporočam prav sem, saj v srednji šoli se bo to tudi delalo. Vabim vas da se udeležite.

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    21.04.2013 ob 18:23 nejc gost

    tak smo bili prvi

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    17.01.2014 ob 14:58 raziskovalka gost

    kdo je bil prvi iz naše šole na državnem jaz

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.