https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Regijsko srečanje lutkovnih skupin v Negovi

Negova, 11.04.2013 ob 9:30  

Včeraj je na OŠ Negova potekalo regijsko srečanje lutkovnih skupin, na kateri si je bilo mogoče ogledati sedem predstav, ki jih je na območnih srečanjih izbral regijski selektor, g. Matevž Gregorič.

Gostiteljica včerajšnjega srečanja je bila ga. Slavica Trstenjak, ravnateljica z velikim srcem in čutom za kulturo, prireditev pa je povezovala Simona Pirc Katalinič.

Na odru so se predstavili igralci Lutkovnega gledališča Delavnica sanj VDC Murska Sobota, s predstavo CHE SERA, ki jo je prav za njih napisal njihov mentor, g. Milivoj Miki Roš. Predstava je vsebovala več vrst animacije, dvanajst igralcev pa je postavljalo telesa tudi v druge dimenzije.

Predstavila se je tudi Lutkovna skupina Školjkice iz OŠ Gornja Radgona, ki v tej sestavi deluje že peto leto. Letos so se članice skupine, z mentorico go. Simono Kolarič Wolf, odločile za  lutkovno predstavo Žige X. Gombača: Veverička Muki najde svoj dom, ki pripoveduje o nam vsem znanem kraju Radenci, kjer živijo tudi veveričke.

Člani lutkovne skupine OŠ Apače so učenci 1. do 6. razreda podružnične šole Stogovci. Zaigrali so igrico z naslovom Perješov, ki jo je napisala ravnateljica njihove šole, ga. Violeta Kardinar.

Lutkovno skupino »UP« sestavljajo študentke, ki študirajo predšolsko vzgojo na PEF Koper. Zaigrale so češko ljudsko pravljico Koza rogata. Njihov mentor je Tomaž Ozimič.

Lutkovno skupino »Sončki« sestavljajo učenci s posebnmi potrebami, ki obiskujejo OŠ IV v Murski Soboti. Slednji imajo lutke zelo radi in so se z veseljem predstavili z igrico Mojce Osojnik, Polž Vladimir gre na štop, pod mentorstvom Maje Vučko.

Lutkovna predstava Brata Štumf je nastala pri predmetu Ustvarjajmo za otroke, ki ga obiskujejo dijakinje 3. letnika Gimnazije F. Miklošiča Ljutomer, smer Predšolska vzgoja.  Po literarni predlogi so same napisale scenarij, si dodelile vloge, naredile sceno in napisale glasbene predloge.

Kot zadnji so se predstavili domačini, lutkovna skupina OŠ dr. A. Trstenjaka Negova. Skupino sestavlja 8 tretješolcev, ki so se z lutko srečali letos prvič v okviru interesnih dejavnosti. Predstavili so igrico z naslovom Medved išče pestunjo, pod mentorstvom  Helene Šamperl Petrovič.

Organizator prireditve je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, območna izpostava Gornja Radgona. Izvedbo prireditve Lutkovni oder – oziroma regijsko srečanje lutkovnih skupin, pa je finančno omogočila Občina Gornja Radgona.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.