https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Povezani z naravo na mednarodnem sejmu aktivnosti in oddiha v naravi Naturo

Gornja Radgona, 12.04.2013 ob 7:00  

Na včerajšnji novinarski konferenci so predstavili 8. mednarodni sejem lovstva in ribištva LOV ter 2. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi NATURO, ki bosta vabila ljubitelje narave v Gornjo Radgono od petka, 19. do nedelje 21. aprila 2013.

Po dveh letih ponovno sejem lovstva in ribištva

Od 19. do 21. aprila 2013 bo Pomurski sejem v Gornji Radgoni po dveh letih ponovno prizorišče največjega praznika lovstva, ribištva in uživanja v naravi v Sloveniji in daleč naokrog. Podanike narave bo privabljal tokrat največji doslej, 8. mednarodni sejem lovstva in ribištva, z živahnim trgovanjem, srečanji tovarišev in številnimi stanovskimi, tekmovalnimi in zabavnimi dogodki.

Strokovno in družabno dogajanje bodo sooblikovale krovne slovenske okoljevarstvene organizacije, kot so: Lovska, Ribiška, Kinološka zveza, Zavod za gozdove Slovenije, Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed, Turistična zveza Slovenije, Klub ljubiteljev psov jamarjev in druge. Ob lovstvu in ribištvu se bodo predstavili številni projekti in naravovarstvene skupine, ki skrbijo za ohranjanje naravne in kulturne dediščine ter ogroženih vrst živali in rastlin. Razstavljavci se bodo predstavili s pestro ponudbo lovske, ribiške, kinološke, opreme, oblačil ter pripomočkov, ki jih lovci in ribiči za svoje dejavnosti, skupaj z njimi pa tudi drugi ljubitelji narave pa sproščeno uživanje v neokrnjenem okolju.

Na ogled tudi mednarodna razstava starodobnikov

Razstavna in prodajna prireditev AVTO-MOTO KLASIKA, ki jo organizira SVS - Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil, v sodelovanju s Pomurskim sejmom, bo posvečena vsem vrstam starodobnega transporta in starodobne tehnike. Prestavljala bo cestna motorna vozila v starostnih obdobjih od nastanka pa do 80-tih let prejšnjega stoletja. Ob vozilih bo prikazovala tudi spremljajoče dejavnosti iz obdobja nastajanja vozil, kot so servisna delavnica, orodja, bencinski servisi …

Mednarodni sejem za ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa

Od 19. do 21. aprila 2013 bo vse podanike preživljanja prostega časa v naravi, na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni prvič pod lastno blagovno znamko in z zaokroženim sejemskih prostorom družil NATURO, mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi. Sejem NATURO je namenjen ljubiteljem aktivnega preživljanja prostega časa v objemu narave. Za to jim ponuja pravo paleto zamisli, opreme, znanja in konkretnih napotkov.

Na sejmu bo mogoče najti oblačila, opremo in pripomočke za pohodništvo, planinarjenje, izletništvo, kolesarjenje, za aktivnosti in oddih v naravi, zdraviliški turizem in wellness. Predstavljena bo tudi ponudba slovenskih turističnih regij in krajev, turističnih kmetij, eko kmetij in eko proizvodi, eko in lokalni prehranskei izdelki, domača obrt, terenska in osebna vozila. Ponudbo turističnih destinacij bodo predstavljale tudi sosednje države.

Sejem bo odprt v petek, 19.4. in soboto, 20.4. od 9.00 do 18.00 ure, v nedeljo, 21.4. do 17.00 ure. Enodnevne vstopnice bodo za odrasle po 5,00 €, za mladino 2,50 €. Za skupine odraslih nad 20 oseb in za lovce, ribiče, planince in upokojencev s predložitvijo članske izkaznice so na voljo vstopnice s popustom po 4,00 €.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.