https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Tomo Podstenšek predstavil Sodbo v imenu ljudstva

Murska Sobota, 12.04.2013 ob 12:00  

Včeraj je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekala predstavitev aktualnega družbenokritičnega romana avtorja Toma Podstenška Sodba v imenu ljudstva. S pisateljem se je pogovarjal Robert Titan Felix.


Sodba v imenu ljudstva je drugi roman Toma Podstenška; leta 2011 je izdal prvenec Dvigalo, piše pa tudi kratko prozo in pravljice za otroke, za katere je bil nagrajen na natečajih RTV Slovenija. Poleg pisanja se v Mariboru živeči ustvarjalec ljubiteljsko ukvarja z režijo in koordiniranjem  literarnih dogodkov.  

Roman je izšel pri Zavodu Droplja, ki po besedah direktorice in literarne ustvarjalke Lučke Zorko Titan ponuja možnost objave še neuveljavljenim, a kakovostnim ustvarjalcem. S Podstenškovim romanom je Droplja dobila svojo prvo publikacijo. Majhna založba se šele uveljavlja, a upajo na pozitivne kritiške odzive, načrtujejo pa že naslednje objave.

Nezadovoljstvo s stanjem v državi

Roman je pomemben predvsem zaradi svoje družbenokritične perspektive. Skupina mladih spozna, da je v naši državi nekaj hudo narobe; moti jih nepremišljeno in neodgovorno ravnanje političnih in gospodarskih elit ter zahtevajo minimalno spoštovanje. Odločijo se vzeti pravico v svoje roke, zato ustanovijo neke vrste teroristično organizacijo. Vseeno pa liki gledajo predvsem vsak na svoje lastne potrebe, zato so protesti neuspešni. »Mislim, da nam še vseeno gre dobro, saj bi sicer bolj vztrajali pri borbi za svoje pravice. Mislim, da imajo ljudje še vedno raje neko varnost, kot pa bi tvegali,« je med drugim povedal Tomo Podstenšek. Sicer pa je v romanu tudi veliko  prizorov, kjer spoznamo osebe v njihovem intimnem življenju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2013 ob 12:30 tak je gost

      Tu je tak malo slik, po raznih brezveznih diskačih pa napravite po sto. Slikate pa tak ene in iste.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.04.2013 ob 18:44 mm gost

      saj pa glavni akterji so na sliki teh ki pa se po raznih veselicah nastavlajo pred objektiv pa na predstavitvi knjige malo težko srečaš, ali.....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.