https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Zajtrk v travi na gradu Negova

Negova, 12.04.2013 ob 14:20  

Danes so na gradu Negova uradno odprli sezono 2013. Da bo sezona pestra, priča dejstvo, da se obeta 21 samostojnih dogodkov, od tega 7 glasbenih ter 6 predstav in delavnic za otroke.

Na današnjem »Zajtrku v travi«, kot so srečanje poimenovali, je prisotne nagovoril župan občine Gornja Radgona Anton Kampuš. S strani direktorice Kultprotura Norme Bale je bil predstavljen letni program dogodkov ki se bodo odvili na gradu, Dejan Kokol pa je ob tej priložnosti slovesno odprl fotografsko razstavo z naslovom "Prebujanje spečega gradu". Ob zvokih Džezzve in zajtrku so stekli številni pogovori, kasneje pa so si vodeno ogledali celoten grad.

Na gradu bo v sezoni april-oktober 2013 organiziranih 21 samostojnih dogodkov, in sicer bodo ti vključevali 4 samostojne likovne in kiparske razstave, 6 predstav in delavnic za otroke, 5 literarnih dogodkov, 7 glasbenih dogodkov, gledališki dogodki, simpozij (Dialekta) in okrogla miza. V novem gradu je na ogled stalna razstava, ki pripoveduje o zgodovini gradu in okolice.

Kultprotur, ki je od 13. julija lani, skupaj z Občino Gornja Radgona upravljalec Pristave in dela Novega gradu si prizadeva vključiti v soorganizacijo dogodkov različne partnerje ter tako ustvariti mrežo, ki bi zadovoljila različne okuse publike in na grad pripeljala tako obiskovalce iz lokalne skupnosti kot od drugod.

V mesecu aprilu bo tako v izvedbi Turističnega društva Negova na ogled Srednjeveško sojenje, junija bo potekal grajski tabor za otroke.Višek programske sezone na gradu bo 4. Salon traminec, ki bo potekal v času trajanja AGRE in bo na grad privabil kakšnih 1000 ljubiteljev vina, kulinarike in umetnosti.

Za obiskovalce je čudovit grad odprt od aprila do oktobra, od četrtka do nedelje med 10. in 17. uro.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2013 ob 21:14 mišo gost

      10 občinskih izbrancev, zapravlja denar vseh Občanov. Sram vas bodi! Stavim, da je ta dogodek, če mu lahko tako rečemo stal okrog 1000€ in kaj so s tem dosegli!!! Širokoustenje župana in direktorjev občinskih zavodov in zaposlenih na občini in v javnih zavodih v času svojega delovnega časa... SRAMOTA!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2013 ob 16:12 kulturni gost

      Kak smo se najeli, potem pa še popili žlahtno kapljico.i.In to vse zastonj, dobri ljudje pač častijo!?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2013 ob 0:05 gost gost

      Škoda, da so take prireditve med delovnim časom. Se vidi iz slik, samo javna uprava, nobeden drugi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.04.2013 ob 8:39 gost gost

      To so večinoma razni direktorčki pa delavci v javnih zavodih, kerin je smisel službe da hodijo na takšne predstavitve ge se troši denar iz državnih in evropskih projektov. Javna uprava je tudi takrat v službi. Javni zavodi so največji biznis trenutno pri nas. Sicern neman nič proti takšnin črpanjon eu sredstev in njihovo porabo za takšne cilje kak je ta obnova grada ali rejsan bi lahko prireditev ob otvoritvi pripravili za odprti krog ljudi nej pa samo za povabljence. Nebi bilo potrebno napraviti za ostale takšne pojedine ampak bi pač samo predtsvaili ljudem ka so napravili za njih! Ali ti ljudje iz javnih zavodov izven svojoga delovnoga časa ne mignejo več s prstom za javno dobro tako, da se pač takšne prireditve prirejajo med njihovin delovnin čason ka si lahko potem pišejo še razne dnevnice pa ure.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.04.2013 ob 14:36 mišo gost

      In seveda sem dobil minuse ;) Odlično dragi moji prleki, očitno ne razmišljam samo jaz na način, da je treba turizem približate ljudem in ne posameznikom. Pa uživajte v tej lepi nedelje, sem prepričan da grad poln turistov..če verjameš...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.