https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Motoristi sezono pričeli z osvajanjem znanja o varnosti na cesti

Gornji Petrovci, 15.04.2013 ob 8:15  

Policisti policijske postaje Gornji Petrovci so skupaj z Moto klubom Gronska Strejla iz Gornjih Petrovcev in podjetjem Motohrup iz Murske Sobote včeraj organizirali preventivno prireditev »Policijska izkušnja kot nasvet«.

 

Namen prireditve je bil, da se voznike enoslednih motornih vozil ob začetku motoristične sezone opozori na posebnosti in nevarnosti, ki so pomembne za varno udeležbo teh voznikov v cestnem prometu vse to pa s ciljem, da se s takšnimi oblikami sodelovanja zagotavlja dobra prometna varnost na naših cestah.

Skupno druženje je obsegalo teoretično predstavitev predsednika AMD Štefan Kovač iz Murske Sobote Jožeta Škrilca, ki je skozi predavanje in lastne praktične izkušnje kot voznik motornega kolesa predstavil posebnosti, ki se pojavljajo pri vožnji enoslednih vozil. Nato so udeleženci na postavljenem poligonu pod vodenjem policistov – inštruktorjev varne vožnje preizkusili različne vaje na poligonu, katere simulirajo vožnjo v cestnem prometu z vsemi njenimi pastmi. Za zaključek je sledila skupinska vožnja vseh udeležencev prireditve po razgibani okolici Goričkega ter nato varen povratek udeležencev domov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.