https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Recital Tine Čeh in Tjaše Čerič v Ljutomeru

Ljutomer, 15.04.2013 ob 14:30  

V dvorani Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer so lahko v soboto obiskovalci prisluhnili recitalu violinistke Tine Čeh in harmonikarke Tjaše Čerič.


Na sobotnem recitalu sta izvajali skladbe J.S. Bacha, E. Griega, S. Prokofieva, F. Mendelsohnna in M. de Falla.

Tina Čeh in Tjaša Čerič

Ljutomerčanka Tina Čeh je obiskovala Srednjo glasbeno šolo v Mariboru, uspešno končala študij na Deželnem konservatoriju v Celovcu in pričela z nadgrajevanjem svojega znanja v Bruslju. Leta 2010 je kot solistka nastopila s komornim godalnim orkestrom Kammerakademie, poleti 2011 pa s triom Sempre na Festivalu Lent. V času študija violine se je udeležila mojstrskih tečajev priznanih pedagogov in violinistov kot so Anna Kandinskaya, Igor Ozim, Ivry Gitlis, Zoran Milenkovič, Gorjan Košuta in drugi. Ustvarja v različnih zasedbah, včasih tudi v vlogi violistke. Klasika je njen glavni žanr, poigrava pa se tudi z irsko glasbo in jazzom.

Tjaša Čerič prihaja iz Maribora. Svojo glasbeno pot je začela na Nižji glasbeni šoli Maribor pri Marjeti Minič in nadaljevala pri prof. Andreju Lorberju. Leta 2007 je končala šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru z diplomo iz harmonike in saksofona. Leta 2011 je z odliko končala dodiplomski študij harmonike pri prof. Janneju Rättyäju na Univerzi v Gradcu. Leta 2011 je solistično koncertirala v okviru festivala Poletje v stari Ljubljani, nastopila na festivalu Lent in imela kot predstavnica evropskih študentov harmonike samostojen koncert v Berlinu. Sedaj končuje magistrski študij harmonike na Univerzi za umetnost v Gradcu. Prejela je številne nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Tina Čeh in Tjaša Čerič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.