https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Gasilci v Selu zasadili lipo

Selo, 16.04.2013 ob 9:30  

Minulo soboto so v Selu člani tamkajšnjega gasilskega društva obnovili vezi z gasilskim društvom Apfelberg iz sosednje Avstrije, od katerega so pred štirinajstimi leti kupili gasilsko vozilo.


V zahvalo in znak družabnosti so zasadili lipo, zbrane pa so nagovorili župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač, poveljnik Gasilske zveze Moravske Toplice Dušan Grof, predsednik prostovoljnega gasilskega društva Selo Zlatko Balaic in predstavnik gasilskega društva iz Apfelberga.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2013 ob 10:13 RKC gost

      Toga Džubana bi mogli idnok nindri posaditi ka se nebi seposejdi coj poko.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.04.2013 ob 17:31 jb_veter gost

      Lipa je simbol slovenstva, nej pa Goričkoga, vij bi si mogli edno vinsko trto posaditi, pa te sakše leto pomali lugaš vtegavati vse do Avstrije -> te bi lehko oktobra pobrateno grozđe brali, pa še gasilci bi meli sakši den delo, kda bi mošt zavro -> žejo gasiti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.04.2013 ob 17:33 BTC gost

      RKC, pa gnoj se ne sadij, gnoj se samo na njivo vrže, ka te bouši pridelek.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.04.2013 ob 18:56 kičo gost

      To ka geti pisete to vas bog ne razmi če je posado lipo človek naj raste pa še kšenki st auto dobli ka bi se te radi ka bi vam odojka pečenoga prpelo ej stručkoji.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.04.2013 ob 21:13 gasilec gost

      jb veter. me zanima kaj pametnega boš napisal če boš slučajno kdaj rabil gasilce? pa upam da jih ne boš rabil.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.04.2013 ob 22:05 Rdeči petelin gost

      Ej, gasilec, dokeč vij prijdete ta, ge de gorelo, več nede kaj gasiti! Lejko pa te gasijli svojo žejo, to vam pa tak najbole ide!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.04.2013 ob 12:02 sv.florjan gost

      jas pa san menenja ka bi mogli akacijo posaditi,ali pa bar pušpek..ka bole fajn na goričko paše kak pa Lipa..pa mijslin tudi ka so tau nej lipo posadili nego enu staro sortno avtohtono goričko jablano,ka do te z pobratenimi jodlarami lejko fajn jabučnico delalai,tiso fajn drapne v nogi pa v glavau.du se malo kutali dol po tistih bregačah ge zavec pa lisica pošto nosita.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.04.2013 ob 12:09 sv.florjan gost

      pa še nekaj gost -gasilec.... tan na goričko nej? tan baje ka z starin kisilin vijnon najbole gasijte..tak san čuo od skritih virov,ka nega fešte tan na goričkon ge tij ne falijš,či te pa nega paulek pa gasilsko fešto prestavijo..

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.04.2013 ob 22:05 tibi gost

      Ge pa trplan novi pod župan

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.04.2013 ob 8:34 sv.jedert gost

      Ej, sv.florjan, nešče ti pa fejst jezik nabruoso, takše božnije gučati se za svetnika ne spodobi. Pazi se, ka te Sv.Petri zatožin, te ti pa odobri dopust v toplejših krajaj -> vlak de se stavo na postaji Pekel Mesto. Bouše ka si prle svojo vejdrico pošteno naopuniš, ka tan na počitnicaj de ti sakša kaplica praf prišla. Tan boš te molo k Goričancon, či ti par lipinij cvetov dol pošlejo, pa 2 deci vode, ka si čaj skuhaš -> tan ocpodi voda včasi zavre. Za prosti čas pa ma gospod Lucifer tan prejk eden velki zabaviščni park - Pekelland (kao Disneyland) z zanimivimi igralami, največ navdiha je doubo v srednjon veki iz kletnih prostorov velkij gradov. Kda prijdeš z dopusta, boš mogoče 2metra vekši, ščipalec za nohte več neš nucal, pa k logopedi boš mogel, ka te nafčij gučati brez jezika. Živelo Goričko, živele goričke raužice, pa naj van dobro raste ta lipa.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.04.2013 ob 12:05 gost sv.florjan gost

      na na sv.jedert te su te pa pistijli z bregač malo dol na ravnino,kak je ka tan ge celi din sunce ne posihne v tisto vašo globel..sv.petri pa me nikaj nemaš taužiti ka san jemi že san pravo in se strinja z menuf,ka bi bilao bauše ka bi tan namesto lipe (kar tudi sau man skrite zaneslive vire ..) rajši naj posadili en topol,ali pa avtohtono vrsto goričkoga kostanja.. (ka v tau rado treska) ka tau so zaj samo na slikaj si pozerali,ovak pa več nišče na goričkon se k florjani ne naproša,samo da majo gasilske fešte pa žene ponjih prijdejo..te se čuje oj sv.florjan pomagaj nam...zatau pa naj bi rajši akacijo sposadili bi več haska bilao,či drujgo nej bar za drva je dobro..de pero že zrihtal ka nen v pekelland na dopust šao.z gasilskin pozdravom.na pomoč

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.04.2013 ob 14:46 sv.jedert gost

      Jenajena, sv.florjan, moren te prositi odpüščenje, na mobiteli san mejla eden neodgovorjeni klic od Sv. Peroja, pa san ga nazaj zvala, pa mi te un razsvetlo pamet, kda mi povedal za vajne guče. Vijš, jaz san prle nej nikaj te slike gledala, te san pa nej razmila cejle situacije. Inda smo takšij kejp nej poznali, kda san jaz gor rasla, cejle dneve san samo šijvala pa molila, te pa slike dostakrat spreglednen. Jaja, praf si meo, te Goričanci so nekši pogani gratali, rožni vejnec so zamenjali za kanto, lica pa majo bole rdeča kak san Lucifer, pa nej od ognja, nego uni od "ognjene vode" -> vijna. Na mizi so vse kokte zaprejte, vse kante z vijnon pa prazne. Šmarnica je večna, hišica pa nesrečna, ge je mož gasilec. Bouga je gjes den gorička žena, zatou pa ži par lejt tan nikaj ugurk nega na gredaj, pa sakši tjeden trbej novi valiek za pogače kupiti, ka se stari vnoči preveč znuca. Gda od gasilca brizgalna več ne brizga, či glij jo žena fejst pumpa, te se more sirotika inači znajti. Pax tecum sv.florjan.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.04.2013 ob 16:31 selančar gost

      jederet pa florjan-ges mijslen,ka se vama je zmejšalo................

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.04.2013 ob 20:41 gpst sv.florjan gost

      sv.jedert nikaj nej,paro ti je pozabo takoj mesič poslati,te pa da vido ka mi rihtaš alinkluziv počitnice v toplih krajaj pa jemi naj po gaudi bilao.ja ja inda je tau načik bilao,pa lipa je mejla načiši pomen kak pa zaj..zabadav jo poasadijo te pa jo nišče ne polejvle pa ne šprica in ju napadnejo razni zajedalci in pač puvehne.pax tecum nazaj

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.04.2013 ob 21:45 sv.jedert gost

      Točno tak, kak si napijsao, sv.florjan. Vö znamo, kakši je te naš Pero, včasih njegov mobitel tan na skali nema signala, poleg toga pa še izda nešče menjati svojoga staroga Ericsona, ka jemi ga je Jezus na zadjoj večerji podaro. Prle sva se te kunčno čula, pa naj lepo vabi pozutri k sebi na večerjo, ka de prej kokota pekel - tistoga, ka tak na glas na velki petek spejval - zaj je fajn podkrmleni, bedre ma skoro takše kak stara čoka, tak ka lačni nemo. Za lipo maš pa praf, samo od harmonike še niti trava ne raste, nej ka bi te lipa. Ovi gasilci, ka okrog stojijo, pa pune kupice v rokaj držijo, bi tudi zaato lehko kakšo kaplico na lipino zemlou reskejrali, ka bi te bar ta dreva žegjana bijla. Pijtaje, či de ta lipa sploj letos cvela, čebele do mogle šče fejst brneti -> čula san edijno, ka so tan dobri čebelari, tak ka te bar uni napravijo pokoro za te grejhe gasilcof. Iden zaj molit 4 rožne vence, ka bi ta lipa fajn rasla. Sv.florjan, dominus vobiscum. --- Oče naš, ki si v nebesih ... ... ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      18.04.2013 ob 22:15 voroš gost

      Ej tibi znan doma spij.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      23.04.2013 ob 22:14 xc gost

      novi župan ha ha ha spij ali pa .......

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      28.09.2013 ob 14:53 domačin gost

      Bar naj ta lipa rastej! Saj rezultati na regijskem tekmovanji so resno porazni za Selo (sramota), v celoti pa za GASILSKO ZVEZO MORAVSKE TOPLICE. Predsednik naj napravi nekaj na rezultatih, nej ka bi se pa podal na volitve kot županski kandidat. Nima nobene sposobnosti g.grof....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.