https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Tudi svetniki Občine Šalovci sprejeli zaključni račun proračuna

Šalovci, 17.04.2013 ob 7:00  

Včeraj je potekala 22. redna seja Občinskega sveta Občine Šalovci, na kateri so svetniki med drugim sprejeli zaključni račun proračuna Občine Šalovci za leto 2012 ter obravnavali kriterije in merila o sofinanciranju programov določenih društev.


Občinski svet je sprejel Zaključni račun proračuna Občine Šalovci za leto 2012. Prihodki proračuna so bili v preteklem letu realizirani v višini 1.678.231 EUR, odhodki pa v višini 1.670.251 EUR. Iz navedenega sledi, da znaša proračunski presežek v bilanci 7.980 EUR.

 

Sofinanciranje programov na področju turizma in kulture društvom v Občini Šalovci

Svetniki so obravnavali tri pravilnike o sofinanciranju programov društev in projektov iz proračuna Občine Šalovci. Do sedaj so namreč dodeljevali sredstva na podlagi prispelih vlog, sedaj pa želijo uvesti razdeljevanje sredstev na podlagi javnega razpisa za sofinanciranje.

S Pravilnikom o sofinanciranju programov na področju turizma društvom v Občini Šalovci so želeli določiti merila in kriterije za sofinanciranje programov na področju turizma v občini in zvezi društev, v katero so društva na tem področju vključena. Za zagotavljanje teh dejavnosti in projektov pa bi občina objavila javni razpis. Ker se o teh merilih in kriterijih niso uspeli dokončno dogovoriti, so sprejeli sklep, da bodo o tem odločali na naslednji seji, ko bodo podrobneje preučili omenjeni pravilnik in dodali predloge.

Enaka usoda je doletela tudi Pravilnik o financiranju in sofinanciranju programov kulturnih društev in kulturnih projektov iz proračuna Občine Šalovci ter Pravilnik o dodelitvi proračunskih sredstev Občine Šalovci društvom, organizacijam ter posameznikom, katerih delovanje in aktivnosti niso niso opredeljene v ostalih razpisih Občine Šalovci in so zagotovljena v občinskem proračunu.

Konzorcij za zagotovitev finančnih sredstev za nabavo avtobusa za odvzem krvi na terenu

V Sloveniji imamo dva centra za zbiranje in oskrbo s krvjo in sicer v Mariboru in Ljubljani. Center v Splošni bolnišnici Murska Sobota pa je priključen Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor. Evropske direktive določajo, da se mora kri transportirati in obdelati takoj po odvzemu, kar pa omogoča le sodobna oprema, ki bo vgrajena v avtobusu oziroma t.i. laboratoriju na kolesih. Z avtobusom bodo lahko zbirali kri na prizorišču raznih prireditev, pri večjih trgovskih centrih, šolah, javnih zavodih in podobno. Tako bo možno v krajšem času opraviti odvzem krvi na več lokacijah in na ta način pridobiti večji krog krvodajalcev. Avtobus bo imel tudi pomembno vlogo v promociji krvodajalstva in zdravstveni ozaveščenosti, saj se bodo na ta način bolj približali krvodajalcem.

Občinski svet je, kljub začetnemu negodovanju, sprejel sklep o pristopu k omenjenemu konzorciju in bo tako prispeval v višini 0,5 EUR na občana, kar znese nekaj manj kot 800 evrov.

Prispevali Zdravstveni postaji Gornja Radgona za nabavo analitskega sistema

Tudi Zdravstvena postaja Gornji Petrovci se je obrnila na Občino Šalovci s prošnjo za prispevek pri nabavi aparata, ki pokaže gostoto krvi pri pacientih, ki jemljejo Marevan tablete. Svetniki so prošnji ugodili in sprejeli sklep o sofinanciranju v višini 200 EUR.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.04.2013 ob 0:07 zaključni (pro) račun gost

      Kaj so sprejeli zaključni račun ali proračun? Zaključnega proračuna ni. Katastrofa, kaj vse pride iz FDV-ja. Glavno, da so jim oprali možgane s političnimi forami. Da bi vsaj kdo imel malo pojma o ekonomiji pa ne. Sicer če se vsaj malo posluša in prebere za kaj gre se tudi ve kaj se je dogajalo. Dobro je tudi sestavek še vsaj enkrat prebrati in malo razmišljati zraven.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.