https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarji Panvite Pomgrada osvojili bronasto medaljo!

Murska Sobota, 21.4.2013  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v odločilni tekmi za tretje mesto 1. DOL Radenska Classic doma premagali Astec Triglav s 3:0 (17, 16, 23) in serijo dobili z 2:1 v zmagah.

Vsega slabo uro in pol so potrebovali odbojkarji Panvite, da so v polni domači dvorani v Murski Soboti na odločilni tretji tekmi še drugič ugnali Triglav in si tako priigrali končno tretje mesto v državi. Sobočani so pričeli odločno, vseskozi vodili, in ekspresno dobili uvodni niz na 17. točki po uspešnem napadu korektorja Milana Mijalkoviča. Domači napad je deloval odlično in zasedba Dejana Fujsa je v tem obdobju minimalno grešila.


Podobno je bilo tudi nadaljevanje. Drugi niz je s točko iz servisa začel bloker Uroš Pavlovič, po številnih napakah gostov pa je nato pri Panviti poleg odličnega servisa začel delovati še blok in nemočni Kranjčani so morali priznati premoč nasprotniku tudi v drugem nizu. Sobočani so Kranjčane tokrat pustili na 16. točki, drugi niz pa so po začetnem udarcu Mijalkoviča z napako zaključili kar triglavani sami. Prekmurci zatem prepričljivega vodstva z 2:0 v nizih niso več spustili iz rok. Nadaljevali so eno boljših predstav v letošnji sezoni in od bronaste medalje v državnem prvenstvu so bili oddaljeni zgolj še streljaj. A pred medaljami je bil še zadnji, na koncu najbolj izenačen niz.


Sobočani so spet povedli, vodili tako pri prvem kot pri drugem tehničnem odmoru, nato pa je za trenutek zmanjkalo domačega napada in Kranjčani so izid izenačili na 16. točki. Trener Triglava Matej Maček je s številnimi menjavami sicer vzpostavil ravnotežje in po tem, ko sta se tekmeca izmenjavala v vodstvu do 22. točke, so Sobočani po napaki Andreja Štembergar-Zupana in uspešno zaključenem napadu domačega kapetana Andreja Tota prišli do prve žoge zaključne žoge za zmago. Izkoristili so drugo oziroma poklonili so jim jo gosti, saj je Štembergar-Zupan žogo po servisu poslal v mrežo.

* Panvita Pomgrad: Ajlec 2, Vogrinčič, Pavlovič 5, Mijalkovič 17, Čolović 3, Marič, Flisar 7, Topovšek, Koncilja, Tot 12, Grabar, Drvarič, Vrabl.

* Astec Triglav: Klemenčič, Lužovec 4, T.Hafner, Jovanov 1, Bilandžič 9, Močnik, Rop 10, Štembergar-Zupan 15, S.Hafner, Perhaj 1, Rezar 3, Bežek.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.04.2013 ob 18:26 Del R gost

      Bravo - Svaka čast !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.04.2013 ob 21:51 anti gost

      Bravo in vse čestitke!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.04.2013 ob 10:27 Ok gost

      Čestitke, lep uspeh za dobro delo v klubu. Le tako naprej.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.