https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Po obronkih vasi ob dolini Velike Krke na Goričkem

Šalovci, 22.04.2013 ob 8:00  

Turistično društvo Dišeči volčin in Občina Šalovci sta v nedeljo organizirali pohod po obronkih vasi ob dolini Velike Krke. Ob lepem vremenu se je pohoda udeležilo približno 100 pohodnikov.


 

Pohodniki so se zbrali pred občinsko stavbo v središču vasi Šalovci. Po dobrodošlici in pozdravu so krenili na približno 12 km dolgo pot mimo nogometnega igrišča, osnovne šole in vrtca proti Marofu do Kutoša, od koder je čudovit razgled na razgibano goričko pokrajino. Pot so nadaljevali mimo polj in travnikov do stare idilične Tusove domačije in nato skozi gozd do eko-socialne kmetije Korenika. Po okrepčilu jih je pot vodila čez Veliko Krko do gomil in nato mimo ribnikov na Šalovski breg. Od tam pa so se spustili do Kardoševe kmetije, kjer so se razvajali ob krušnih dobrotah, pečenih na tradicionalni način. Pot so zaključili pred občinsko stavbo s toplo malico.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. porabje
      22.04.2013 ob 10:41 porabje

      Trbelo bi gori titi v Porabje, pa tan leko bi vidli, kelko dragocenosti je ostalo v lückoj tradiciji, v ižaj ali rastlinaj

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.