https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dan Zemlje na Otoku ljubezni v Ižakovcih

Ižakovci, 22.04.2013 ob 9:30  

Zavod za turizem in kulturo Beltinci in Zavod za gozdove Slovenije OE Murska Sobota sta včeraj pripravila 7. Pohod ob dnevu Zemlje na Otoku ljubezni v Ižakovcih.


Zaradi poplavljanja rokava na »otok« le preko mostička

Včeraj je Otok ljubezni bil otok v pravem pomenu besede, saj je edina pot do njega vodila le preko mostu. Zaradi visokega nivoja vode je rokav reke Mure poplavil pot s pomočjo katere je običajno mogoče priti do Otoka ljubezni. Brod na reki Muri v Ižakovcih pa zaradi visoke gladine reke Mure lahko trenutno prevaža samo še ljudi. Zaradi visoke gladine vode v reki se avtomobili in traktorji ter ostala vozila ne morejo vkrcati na brod.

Udeleženci prireditve so se odpravili na pohod ob reki Muri do broda v Melincih, kjer so jih pozdravili člani TD Brod Melinci. S pohodom so  nadaljevali ob reki Muri do izhodiščne točke Otok ljubezni, kjer so pohod zaključili z malico.

Lanske misli pohoda so bile, da lahko moj, tvoj, naš skrbnejši odnos do načina življenja v našem okolju vpliva na Zemljo in da lahko jaz, ti in mi vsi skupaj vplivamo na kakovost zraka, voda, varčno rabo energije in na naše medsebojne odnose. Moto letošnjega pohoda pa je bila potrditev te volje: »Da! Želimo živeti v čistem, zdravem in prijaznem okolju, pa čeprav se bo zaradi tega potrebno odreči kakšni razvadi, katere posledice so bile za naše okolje negativne, ali pa opozoriti našega soseda, znanca, sovaščana, turista, da njegov odnos do okolja ni najbolj primeren.«

»Običajni dostop« na Otok ljubezni je poplavljen

Pohod je zato tudi letos organiziran kot izraz spoštovanja in pozornosti do Zemlje in zavedanja, da vsak posameznik, družina ali skupnost lahko in mora vplivati na njeno trajnost.

Na »otok« se je dalo priti le preko mosta

Bojan Sobočan

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.