https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Radgonskih goricah skrbno obnavljajo svoje vinograde

22.04.2013 ob 11:00  

Vsako let plansko obnavljajo in zasadijo nekje 20 hektarjev.

Dolga letošnja zima se je le dokončno poslovila in marsikomu zagrenila tudi življenje z svojimi vremenskimi in naravnimi nevšečnosti, kot so bili zemeljski plazovi, poplavljene kmetijske površine, dvig podtalnice, zalivanje kletnih prostorovi. Narava pa se je pričela prebujati iz dolgega zimskega počitka in vsi tisti ki imajo opraviti dela naj si bo na njivah, vrtovih ali vinogradih, so nemudoma spodvihali rokave in pristopili svojim opravilom.

Med njimi so tudi vinogradnik delniške družbe Radgonskih goric ,kateri gospodarijo z neto 320 hektarji in  so prav te dni pričeli z sajenjem trte.  Vsako let v podjetju plansko obnavljajo in zasadijo nekje 20 hektarjev. Večinoma del se le te opravijo strojno kot so priprava zemlje, sajenje, postavitev vinogradniških stebrov idr. Vse kakor pa stroji ne morejo vsega opraviti zato so potrebna tudi marljive roke zaposlenih v tem podjetju. Letos bodo največ zasadili avtohtone sorte radgonske ranine, schardonnay in kernerja. Veliko pozornost pa dajejo tudi izpopolnjevanju manjkajočih trt v nasadih, katere dosodijo z novimi trtami, katere gojijo in vzgajajo v svojih trsnicah.

Narava pa tudi pridnim vinogradnikom radgonskih goric ni prizanesla, saj se ubadajo z kar veliko številom zdrsov zemlje v parcelah zasajenimi z vinsko trto, kar pa je povezano z dodatnimi stroški in deli sanacije le teh.

Foto in tekst: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.