https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Avtocesta v Pomurju priložnost za zmikavte

29.04.2013 ob 10:09  

Neznanec na avtocestnem počivališču v Pincah  je pristopil k avtomobilu, v katerem sta počivala voznik in sopotnica ter ukradel torbico z doumenti iz odklenjenega avtomobila. Tovrstne tatvine naraščajo, policisti pa znova opozarjajo na previdnost.

Neznanec na avtocestnem počivališču v Pincah je pristopil k avtomobilu, v katerem sta počivala voznik in sopotnica, odprl odklenjena vrata sopotnice ter ji na silo iztrgal in odnesel žensko torbico z denarjem in osebnimi dokumenti. In to prav v času, ko so polocisti v posebnem sporočilo opozorili na tovrstne nevarnosti, ki prežijo na počivališčih avtocestnega križa na relaciji med Italijo in Madžarsko ter Avstrijo in Hrvaško.

Po podatkih iz letnega poročila o delu tukajšnje policijske uprave, se število tatvin na tem predelu avtoceste, odkar so odprli za promet celoten odsek pomurske avtoceste A5, povečuje, lega Pomurja pa je po svoji legi priložnost za hiter pobeg tatov v notranjost  države, ko uidejo policistom. 

Dogajajo se tatvine na bencinskih črpalkah, pobegi s črpalk po tistem, ko si zmikavti natočijo gorivo, kradejo v bencinskih prodajalnah, unovčujejo ponarejen denar, kradejo gorivo iz rezervoarjev parkiranih avtomobilov, čedalje več pa je vlomov v avtomobile ter tatvin iz avtomobilov, med tem ko se  voznika zamoti in zvabi vstran od avtomobila.

Kot poroča Pomurje.si so pred kratkim neznanci vozniku kombija  s kretnjami kazali, da imajo počeno pnevmatiko, med tem ko je izstopil in se zamotil z lažnim problemom, pa mu je sopotnik tatu iz vozila odtujil denar in dokumente. Podobno so nekega voznika zvabili iz vozila s pretvezo, da jim gori guma, med tem časom pa mu iz vozila ukradli denarnico.

Policija svetuje voznikom in potnikom, da pri postankih na avtocestnih počivališčih ves čas postanka nadzirajo svoje prevozno sredstvo in predmete v njih, ko pa zapustijo avtomobile, naj vrednejše predmete vzamejo s seboj, predvsem pa zaklepajo svoje avtomobile. Pomembno je še, da na večjih parkiriščih ne parkirajo daleč od bencinskih črpalk, ali na neosvetljenih predelih, počivajo pa naj na urejenih varovanih počivališčih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2013 ob 10:45 :) gost

      lahko bi popravili pisne napake :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. KAFRA
      29.04.2013 ob 12:16 KAFRA

      najprle aftoje, te pa dale... Policija de mejla delo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.