https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Hokejisti Lipovcev niso uspeli osvojiti še osmega naslova srednje evropske lige

Wienner Neudorf, 6.5.2013  

Končana je deseta sezona srednje evropske lige v hokeju na travi za člane. Prizorišče finalnega turnirja osmih najboljših ekip je bilo v predmestju Dunaja, v športnem parku HC Wienner Neudorf. Slovenijo sta zastopala HK Moravske Toplice, ki so se potegovali za  5., 6., 7. in 8. mesto , in HK Lipovci, ki so branilec naslova in so se potegovali za prva štiri mesta.


Sobotni tekmi naših predstavnikov sta prinesli dvoje različnih zadovoljstev. Najprej so hokejisti Moravskih Toplic v izenačenem dvoboju (ob izraziti neučinkovitosti) bili poraženi od madžarske ekipe Olcote in s tem osvojili dokončno 7. mesto, zatem pa so v polfinalnem srečanju Lipovci po pravi drami premagali slovaške Šenkvice. Po rednem delu je bilo 2 : 2 (strelca Robi Mesarič in Martin Mesarič), po izvajanju kazenskih strelov pa so bili boljši s 6 : 4 (strelci M. Mesarič, D. Mesarič, R. Mesarič i B. Stanko). A skoraj dve minuti pred koncem je vratar Lipovcev Vučko za podaljšanje upanja Slovakom obranil kazenski strel.

Simbolična fotografija

V finalni tekmi so se igralci Lipovcev pomerili z domačini, ekipo Wienner Neudorf. Našim prvakom ni nič pomagala terenska premoč, ki so jo izkazovali skozi celo srečanje, saj so Avstrijci slavili z 1 : 0. Tako smo v desetih izvedbah videli drugo slavje Avstrijcev, enkrat je zmagala slovaška ekipa Rača (ki je v malem finalu premagala Šenkvice), kar sedemkrat pa so zmagali hokejisti Lipovcev.

Članice bodo zaključni turnir odigrale sredi junija, sedaj pa sledijo tekme evropskega pokala.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.