https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na osrednji slovesnosti v Radomerščaku tudi Borut Pahor

Radomerje, 09.05.2013 ob 7:30  

Krajevna skupnost Železne Dveri je ob prihajajočem krajevnem prazniku in slovesnosti ob 200-letnici rojstva jezikoslovca dr. Franca Miklošiča pripravila novinarsko konferenco, na kateri so predstavili celotni program dogodkov in točen program osrednje slovesnosti, ki bo potekala 8. junija pri Miklošičevi rojstni hiši v Radomerščaku.


V krajevni skupnosti Železne Dveri se s ponosom in z zavzetostjo pripravljajo na različne dogodke ob 200-letnici rojstva dr. Franca Miklošiča. Miklošič je bil namreč njihov rojak, rojen v Radomerščaku, in na to so zelo ponosni.

Na konferenci so predstavili dogodke njihove krajevne skupnosti v tem Miklošičevem letu, tako tiste, ki so že bili, kot tudi prihajajoče. Program so predstavili predsednik in podpredsednik KS Železne Dveri, Marijan Pihlar in Marjan Munda ter predsednica Sveta OI JSKD Ljutomer in profesorica na GFML Cilka Jakelj.

Marija Pihlar je predstavila še nekatere organizacijske podrobnosti, direktor LTO Prlekija Ljutomer, Andrej Vršič, pa je pojasnil vlogo LTO-ja, ki je predvsem v promociji, saj tovrstne prireditve pripomorejo k obogatitvi turistične ponudbe. Ob tej priložnosti je predstavil promocijske izdelke, ki jih ponujajo ob tej priložnosti, in sicer pisalo, majice, skodelico, obesek za ključe in dežnik, vse z logotipom Miklošiča in grbom ljutomerske občine.

Na osrednji slovesnosti tudi Borut Pahor

V mesecu februarju so že uspešno izpeljali branje poezije pri Starem hrastu v Radomerju, to soboto, 11. maja, bodo krajani obiskali Miklošičev grob na Dunaju, 31. maja pa bodo brali poezijo pred Miklošičevo rojstno hišo. Ob tem vabijo vse ljubitelje poezije, da se jim pridružijo.

Osrednja prireditev ob krajevnem prazniku, tokrat drugem zapored, bo potekala 8. junija. Ta dan se bo začel s pohodom s pričetkom ob 9. uri na Miklošičevem trgu v Ljutomeru, od koder bodo pohodniki krenili preko Radomerja do Radomerščaka, kjer bo ob 10.15 pred Miklošičevo rojstno hišo potekala osrednja slovesnost, ki se je bo zraven še nekaterih drugih častnih gostov udeležil tudi predsednik RS Borut Pahor. Slavnostni govornik bo dr. Miran Puconja.

Po slovesnosti bodo pohodniki nadaljevali svojo pot proti Jeruzalemu. Ob 13. uri se bo dogajanje preselilo v Radomerje, kjer bo družabno srečanje z živo glasbo, ob 14. uri pa se bodo pričele športne igre vasi krajevne skupnosti Železne Dveri.

Več o Miklošiču in Miklošičevem letu si lahko preberete na uradni spletni strani www.miklosic2013.si.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2013 ob 12:47 vučikuja gost

      Ka pa Volge nede poleg?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. porabje
      09.05.2013 ob 21:22 porabje

      Ranč tak bi trbelo se spoumniti Petra Dajnka, šteroga so tak hüdou pa krivično tá klačili

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.