https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Povečano število vlomov na območju Pomurja, policija svari

23.05.2013 ob 14:53  

V zadnjem tednu policisti Policijske uprave Murska Sobota preiskujejo veliko število vlomov v počitniške hiše iz katerih so vlomilci ukradli predvsem kosilnice, škropilnice, motorne žage, visokotlačne čistilce, električno orodje, televizorje, radie in druge vrednejše predmete.

Opozarjajo lastnike počitniških hiš in ostale občane naj poskrbijo za varnost objektov in spremljajo dogajanje okrog počitniških hiš podnevi, saj si storilci pogosto ogledajo in na ta način pripravijo teren za izvršitev kaznivih dejanj.

Obveščajo vse občane, da neznancev ne spuščajo v notranjost prostorov in jim tako omogočijo ogled notranjosti, svoje predmete pa naj ustrezno zavarujejo. Posebno "vabljiva" za vlomilce so odprta vrata ali okna, razpoložljivo orodje za dostop (na primer zaboji, lestev, ki omogoča dostop do drugače nedosegljivih oken ipd.), vrtnarsko orodje, s katerim lahko vlomilec nasilno vlomi, zapuščene žive meje ali visoke ograje.

Prosiko vse občane, da si zapišejo registrske številke sumljivih vozil in to nemudoma sporočijo na št. 113 ali na anonimno številko policije 080 1200.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      23.05.2013 ob 21:20 smrt

      Tudi država in vodilni nam kradnejo že 20 lejt pa nikomi nika .Či je prijlika naj se kradne še malo pa mo mogli musanj krasti

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2013 ob 23:46 RobinHood gost

      Zanimivo se je pričelo dogajati. Policija nas prosi za pomoč. Ni problema. Upam, da bo to prebral kdo od vodilnih na Policiji. Večkrat se v nočnih urah peljem po Pomurju in velikokrat sem srečal razne kombije. Celo zadnji čas jih je čedalje več. Pred časom sem poklical na 113 in povedal, da sem pač srečal določeno vozilo na neki relaciji. Bil sem zelo presenečen, ker je glas na drugi strani bil precej nejevoljen, češ, kaj jih vznemirjam z nekim kombijem tujih registrskih številk. Ne bom pisal detajlov. Ampak bolj kot tisti kombi, ki je v nočnih urah vozil po Pomurju, je glas na drugi strani telefona bolj zanimalo kdo sem jaz, ime mojega 30 let pokojnega očeta, številka čevljev, gat, itd. Skratka, sem si rekel, da več ne pokličem, če kaj vidim na cesti. Spoštovana Policija. Najprej se zmenite, kaj sploh želite in uredite zadeve znotraj. Potem vam bomo pa z veseljem pomagali, ker končno gre tudi za našo varnost. V glavnem smo pripravljeni pomagati, ampak ne na tak način, da je nekdo jezen na nas, ko pokličemo.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2013 ob 23:46 gost gost

      smrt ti si budala. me zanima če bi biu tak glasen tudi če bi tebe oropali.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.05.2013 ob 23:58 Janko gost

      Hja, glede na renutne razmere kolko vijdimo po tv pa časopisaj, policiji ni gli do dela, glede na to da se že pogajajo nekaj mesecev z vlado, kar po eni strani drži, kolko denarja takšna varnost! Bomo morali samo poskbeti za to.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.05.2013 ob 11:48 hački gost

      replika ---gost budalo te napokalo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. RobinHood
      24.05.2013 ob 11:53 RobinHood

      Glej, Janko se delno strinjam s teboj. Ampak, da se vse pogojuje z denarjem tudi ne zdrži. Če se lahko policija skriva za vogali in kaznuje poštene ženske, ko se peljejo iz trgovine brez varnostnega pasu in NIKOMUR ne delajo škode, bi se lahko prav tako ponoči zapeljali s civilnimi vozili na teren in opazovali tuja kombinirana vozila. Problem je, ker se dela po normah in tisti, ki norme sestvaljajo so že davno izgubili stik z realnim svetom, ker v pisarnah grejejo stolčke za velike denarje. Če pa komu ni do dela, je na zavodu prek sto tisoč ljudi in se med njimi najde veliko takih, ki so pripravljeni za tak denar takoj iti v službo na policijo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.