https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Gerenčer: Slovenska politika je v krizi

15.10.2010 ob 20:38  

V grajski dvorani murskosoboškega gradu je potekala slovesnost, na kateri so obudili spomin na vse padle žrtve iz leta 1944.

Prireditev sta organizirala Mestna občina Murska Sobota in ZB NOB Murska Sobota.

Kot slavnostni govorec je spregovoril Andrej Gerenčer, prvi murskosoboški župan, ki je opozoril na pomembna zgodovinska dejstva in obudil spomin na borce, ki se nikoli niso vrnili iz nemških koncentracijskih taborišč. Svoj govor je navezal tudi na današnjo politično situacijo v državi. Izpostavil je pomen povezanosti vlade, sindikatov in navsezadnje tudi posameznikov, ki vsak po svojih močeh lahko prispevamo k boljšemu življenju.

Spregovorila pa je tudi Mileva Veren, predsednica mestne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB, ki je navzoče povabila na pohod, namenjen spominu na tovarištvo, počastitvi vojne za Slovenijo in praznika občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. slavko1958
      16.10.2010 ob 23:04 slavko1958

      moj dedek je vedno govoril: edini ki je bil v prekmurju partizan je bil štefan kovač, pa še tega so madžari l. 1941 ustrelili

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. pravnik
      17.10.2010 ob 11:17 pravnik

      Slovenska pravna država je v krizi, nej samo politika.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.