https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-MUZIKA

Nika Gajšt – nežno dekle, ki sanja o duetu s Plestenjakom

6.6.2013  

Nika Gajšt je dijakinja murskosoboške ekonomske šole, ki se že od malih nog v prostem času ukvarja s petjem.

Kdaj in kako se je začela tvoja glasbena pot?

Moja glasbena pot se je začela pri sedmih letih, ko sem začela hoditi k otroškemu in mladinskemu pevskemu zboru na Osnovni šoli Tišina.

Kdo te na glasbeni poti najbolj podpira, kdo je tvoj vzornik?

Pri glasbeni poti me najbolj podpirajo družina, sošolci in prijatelji. Moja največja vzornica je Selena Gomez, za njo pa sledijo Rihanna, Chris Brown, Britney Spears, Pitbull in še nekatere glasbene skupine, kot so Teen Top, Bon Jovi, Queen in The Beatles. 

Kje in kdaj se je zgodil tvoj prvi solo pevski nastop? Kakšni so bili občutki pred in po nastopu?

Moj prvi solo nastop se je zgodil za dan žena v Tropovcih. Ker mi je štelo le 10 let in sem bila vedno nasmejana in igriva, treme pred nastopom nisem imela. Na oder sem prišla samozavestna in odpela celotno pesem Metulj od Saše Lendero. Za njo je sledila Ti si moja prva ljubav od hrvaškega pevca Dinoja Jelusica. Vsi gledalci so bili presenečeni nad mojim nastopom in niso mogli verjeti, kako lep glas sem imela. Po nastopu so vsi prišli do mene in me pohvalili.

Prijavila si se tudi na X Factor. Kaj misliš, da je bilo krivo da nisi prišla naprej? Meniš da imaš danes več glasbenega znanja kot takrat, ko si se prijavila nazadnje?

Za X – Factor sem izvedela na internetu, vendar nisem imela posebne želje, da bi se prijavila. V šoli so me sošolci prepričevali, da se moram prijaviti, na koncu sem se vseeno prijavila. Ko sem bila v Mariboru na predizboru, je bil nastop več kot odličen, ker mi je 4-članska žirija dala bučen aplavz. Na avdiciji pa žal ni bilo bučnega aplavza niti pohval. Kriva je bila trema že preden sem stopila na oder. Danes žal ni drugače, ker imam še vedno veliko tremo pred nastopom, včasih je nastop odličen, včasih pa trema naredi svoje in se zaradi tega tudi zgubim v besedilu ali pa pri samem ritmu pesmi. Do tukaj bom morala še veliko vaditi. 

Od kje črpaš znanje za petje? Se učiš sama oziroma po posluhu ali nad tabo bdi kakšen učitelj, učiteljica ...?

Kot sem že omenila, sem se vaje za ogrevanje glasilk in petja naučila v pevskem zboru, drugače pa doma poslušam pesmi na youtubu, si zberem eno pesem in se jo naučim po posluhu. 

Kakšno zvrst glasbe pa najraje prepevaš? Najljubša pesem?

Najraje prepevam balade in pop pesmi, ker to najlažje zapojem. Preizkusila sem se tudi v bendu, ampak žal to ni glasbena zvrst, ki bi jo moje glasilke zmogle odpeti. Moja trenutno najljubša pesem je Mirrors od Justina Timberlake. Vsak dan pa si zavrtim pesem Here Comes the Sun od The Beatles.

Kakšen nasvet bi dala ti mladim, ki pojejo le doma v sobi in ne upajo stopiti na oder in zapeti?

Za začetek je najboljše nastopati doma pred družino in prijatelji, da dobiš občutek nastopanja in premagovanja treme. Lahko se tudi posnameš in objavljaš video posnetke na youtube ali pa za začetek nastopaš v dueto, kar je še lažje kot pa peti sam na odru. Ko dobiš take izkušnje, boš imel/a nastope že v malem prstu in ti bo dosti lažje nastopiti na odru pred množico ljudi. 

Imaš morda kakšno posebno željo s kom bi v prihodnosti želela posneti duet? Morda celo kakšne nerealne sanje o kakšnem duetu? 

Zelo rada bi posnela duet z Janom Plestenjakom, ker mi je preprosto odličen pevec in je že posnel veliko duetov, katere pesmi so mi šle takoj v uho. 

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost glede šolanja in kakšni so načrti glede tvoje pevske kariere? Te bomo lahko kaj kmalu spet videli na kakšnem odru?

Ravno končujem 3. letnik na Ekonomski šoli Murska Sobota. Moji cilji za prihodnost so končati 4. letnik, narediti poklicno maturo in se vpisati na višjo ekonomsko šolo. Kar se pa tiče petja, sem si trenutno vzela odmor zaradi šole. V poletnih počitnicah bom začela vaditi nove pesmi in se pripravljati na nastope, ki me čakajo od septembra naprej.

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2013 ob 19:19 niko gost

      ne vpišavli se na višjo ekonomsko šolo, ker te boš par lejt na cesti:) o glasbi pa sploj nemo komentejro

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.06.2013 ob 20:30 Del R gost

      Točno tak, izguba časa samo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.06.2013 ob 20:52 Del R gost

      De facto.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.06.2013 ob 15:42 g-unite gost

      Marina Benkovič tvoji članki o pomurski glasbeni sceni so GROZNI isto tak vsi intervjuvani. Enjaj s ten sranjon al pa pitaj koga za nasvet.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.03.2014 ob 14:16 drek gost

      heh ti ja .. glij ti ka nemaš pojma ka je pesem :D vej pa kda se pripravlaš na petje vse vujška ideš ka ne segneš viski C ;) lepo te prosen mer si daj

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.