https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Hodoš naredila rebalans proračuna za leto 2013

Hodoš, 04.06.2013 ob 13:00  

Prešnji teden je potekala 17. redna seja Občinskega sveta Občine Hodoš, na kateri so svetniki sprejeli odloka o spremembah Odloka o proračunu za letošnje leto in Odloka o ustanovitvi skupne občinske uprave »Medobčinska inšpekcija in redarstvo«.


Zaradi spremebe projektnih pogojev skupnega projekta z LAS Goričko, natančneje izgradnje igral, je bil potreben rebalans proračuna za leto 2013. Ta rebalans ni bistveno vplival na proračun, ampak je bil potreben zaradi formalnih zahtev. 

Občinski svetniki so sprejeli tudi odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi organa skupne občinske uprave »Medobčinska inšpekcija in redarstvo«. Bistvena sprememba tega odloka je, da vodenje skupne uprave namesto tajnika sedežne občine, prevzame uradnik na položaju, kot vodja skupne uprave, ki nima mandata.

Prav tako so določili, da bo župan sedežne občine lahko imenoval in razreševal vodjo skupne uprave, sprejemal kadrovski načrt, program dela in finančni načrt skupne uprave, nadzoroval delo ter dajal usmeritve na podlagi predhodnega soglasja vseh in ne večine županov občine ustanoviteljic, kot je bilo določeno v prvi obravnavi. Sodelujoče občine pa so Občina Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Puconci, Rogaševci, Šalovci in Tišina.

Na koncu seje pa so svetniki obravnavali prošnje in predloge za občinska priznanja v letu 2013.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2013 ob 21:22 gost gost

      TE VAŠKE OBĆINE TREBA UKINUTI.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.