https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes regres javnim uslužbencem

05.06.2013 ob 13:00  

Regres za letni dopust za letos bo javnim uslužbencem izplačan različno glede na plačni razred. Zaposleni, ki so uvrščeni v 41. ali višji plačni razred, ga ne bodo dobili.


Javni uslužbenci bodo danes, z majsko plačo, v skladu s sodnimi odločbami prejeli razliko do polnega regresa za lani, hkrati pa bodo upravičenci dobili tudi regres za letos. Ob tem bo že junijska plača, različno nižja, vsebovala bo namreč vse dogovorjene varčevalne ukrepe za zmanjšanje plačne mase.

Vsi pa izplačanega regresa ne bodo dobili. Regres za letni dopust za letos bo javnim uslužbencem izplačan različno glede na plačni razred. Zaposleni, ki so uvrščeni v 41. ali višji plačni razred, ga tako ne bodo dobili. Prav tako bo javnim uslužbencem, ki so do tega upravičeni, danes izplačana razlika do polnega lanskega regresa, skupaj z zamudnimi obrestmi.

Nižje osnovne plače od pol odstotka do pet odstotkov

S 1. junijem se je začela uporabljati zakonodaja, ki udejanja dogovor med vlado in sindikati javnega sektorja o zmanjšanju plačne mase, ukrepi pa naj bi veljali letos in prihodnje leto. Dogovora o varčevalnih ukrepih z vlado niso podpisali vsi sindikati, vendar pa bo ta veljal za ves javni sektor. Tako novela zakona o sistemu plač v javnem sektorju do konca leta 2014 udejanja spremenjeno plačno lestvico. Osnovne plače javnih uslužbencev bodo z junijsko plačo nižje od pol odstotka do pet odstotkov.

Vpeljani tudi nekateri dodatni ukrepi

Novela se bo v skladu s spremenjenima zakonoma o sodniški službi ter o državnem pravobranilstvu uporabljala tudi za določanje plač sodnikov ter državnih pravobranilcev in njihovih pomočnikov. Med pomembnejšimi ukrepi so še delna zamrznitev kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, zamik izplačila zaostalih napredovanj, zamrznitev novih napredovanj in delovne uspešnosti ter zmanjševanje števila zaposlenih za en odstotek na letni ravni.

V izplačila javnim uslužbencem posega tudi spremenjen zakon o izvrševanju državnega proračuna za leti 2013 in 2014. Zakon namreč funkcionarjem znižuje nadomestilo plače za čas odsotnosti z dela, omejuje napredovanja javnih uslužbencev, jim znižuje premije kolektivnega zavarovanja ter določa višino regresa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2013 ob 21:17 ss gost

      Eno malenkost njim vzamejo, potem jim pa dajo pune regrese za dve leti nazaj. Komu le mažete oči s šparanjem v javnem sektorju?

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2013 ob 22:33 JS/JU gost

      Blagor njim v javnem sektorju. Bo treba vprašat podjetja, kdaj bodo regresi. Še posebej tam, kjer že nekaj časa sploh redne plače ni bilo. In potem seveda tisti v JS ne verjame gospodrastvu, da gre slabo. TROJKA, PRIDITE ČIMPREJ !!!!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.06.2013 ob 9:28 smrkci gost

      Kaj pa mi navadni delavci ali mi nismo v tej državi?Glede javnih uslužbencev pa takole,čistilka,poštarji ki nosiji pošto,kirurgi si zaslužijo regres, drugi pa nobeden javni uslužbenec, ker so vsi lenuhi in izkoriščevalci te države,ker mi navadni delavci delamo za njih da lahko oni lepo živijo.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.06.2013 ob 9:55 gost gost

      smrkci, že pa neka na pamet. što ti je pa krijv ka si navaden delavec. obrni se na svojoga delodajalca nej pa ka žuč zlivleš po javnih delavcih. če ti ne paše zamenjaj službo ali se odseli v avstrijo, tan se itak cedita med in mleko. pa ge san tudi navaden delavec da nebo pomote, pa se ne bunin telko kak eni ka ščejte svoje frustracije pozdraviti iz dneva v den z vedno istimi fluskulami. ges san pač končo triletno poklicno šolo pa delan za 700€ 8 ur na den, moja sestra pa je končala faks pa dela v javni upravi (šolstvo) za 900€ glih tak cejli den. zjutraj ideva sigdar skupaj delat pa ges vedno priden prlej domov kak ona. nehajte že ednouk vedno eni in isti srati brezveze.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.06.2013 ob 10:08 e.t gost

      "smrkci"- jes delan v javnon sektorju, in to tam, kama boš tij prišel, či boš takše sumarije pijsal. Ne ven ge pa ka tij delaš, samo ka koli delaš, bi ge delal 3x bouše. Či takše bedarije pijšeš, itak nemreš nikaj zahtevnoga delati, ka si "podhranjeni"- intelektualno. Či ti je pa leži, tij samo pijši kak so drujgi manjaki pa izkoriščevalci, tij si pa ......0.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.06.2013 ob 10:24 smrkci gost

      Vem da ste nekateri javni uslužbenci kupili spričevala srednje šole ali diplome,pač je zato kriva zakonodaja.Glede tega kaj sem napisal pa vem da vas resnica in pravica boli.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.06.2013 ob 11:25 gost gost

      povej po imeni šteri javni uslužbenci so si kupili spričevala? pa če maš dokaze idi pa jih prijavi. tou je tvoja dužnost. če znaš za tou pa ne prijaviš si glih tak kazensko odgovoren kak oni. če pa zdaj tou ne napraviš pa si navaden nakladač in en velki zafrustrejrani lažov.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.06.2013 ob 11:26 gost gost

      niti ena zakonodaja v niti eni državi na svejti ne dovoljuje nakup spričevala. lažeš tak kak pes biži.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.06.2013 ob 12:39 smrkci gost

      Gost-vidim da neznaš kaj je resnica,resnica je naj prej se ji posmehuješ potm norčuješ in nakoncu jo pa sprejmeš, vidiš to je resnica.Zelo žalostno da nisi tega kupil.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.06.2013 ob 17:47 doktor gost

      replika JS/JU .Ta tvoja TROJKA je še Grčijo bole pokopala malo pogledni po netu ka pijše od TROJKE .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.06.2013 ob 20:09 gost gost

      poglednite tudi ka piše IMF o trojki in vmešavanji EU v reševanje Grčije. totalno zgrešena zadeva ge se je šlo samo in edino za reševanje nemških in francoskih bank in ne za reševanje grčije. isto je pri nas, samo naši pametni politiki toga ne vidijo ali pa neščejo viditi. smrkec, ti si pa na tekočon z resnico. daj še nan ostalin navadnin delavcon povej kateri javni uslužbenci so si kupovali spričevala, pa na kateri šoli, pa kateri zakon to omogoča. ges bi tudi rad meo boljšo izobrazbo pa ka si te še ges kupin nekšo spričevalo. ali si pa ti tisti ka prodajaš spričevala pa si zato seznanjeni s tem kdo je spričevala kupil.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.