https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurski osnovnošolci končali natečaj »Rožica zate«

Murska Sobota, 07.06.2013 ob 9:30  

Zavod za zdravstveno varstvo Murska Sobota in Pomursko društvo za boj proti raku sta organizirala tradicionalno regijsko prireditev »Dišiš mi po pomladi« ob zaključku likovnega natečaja »Rožica zate«, in sicer 31. maja ob Svetovnem dnevu brez tobaka ter zaključku zdravstveno vzgojne akcije "Slovesna obljuba" za šolsko leto 2012/2013.

Natečaj na temo promocije nekajenja med mladimi je potekal celo šolsko leto, v njem sodelovalo 75 učencev iz 10-tih OŠ. Skupaj je prispelo 95 izdelkov. Prvo mesto na natečaju "Rožica zate" je zasedla Tanja Muhič (8. r. OŠ Mala Nedelja, mentorica Bojana Marin), drugo so zasedli učenci OVI IV/V (OŠ IV Murska Sobota, mentorica Teja Zver Vučko), tretje pa sta si delili Natalija Belec (6. r. OŠ Gornji Petrovci, mentorica Urška Marčič) in Ana Kovačec (5. b OŠ Puconci, mentorica Monika Prelog). Nagrajenka za izvirno idejo je bila Anja Ftičar 7. a (DOŠ I Lendava, mentor Ladislav Somi).

Vsem udeležencem natečaja in izžrebanim učencem iz 28 pomurskih šol – podpisnikom "Slovesne obljube"  – je Pomursko društvo za boj proti raku podarilo ogled predstave »Klovnesa razgraja« z Evo Š. Maurer, ki je bila v ponedeljek, 3. junija 2013 v Grajski dvorani v Murski Soboti. Dogodka se je udeležilo okrog 180 učencev, staršev, pedagoških delavcev in ostalih gostov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.