https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

BoSa team turnir evropske lige v Franciji končal na 13. mestu

8.6.2013  

Pomurska odbojkarska dvojica Sara Sakovič in Tamara Borko je na finalnem delu turnirja evropske lige v Montpellierju izpadla v prvem krogu in osvojila 13. mesto.


Za odbojkarici Keme Puconci, ki sta sploh prvič doslej nastopili v finalnem delu turnirja, sta bili že v prvem krogu francoskega Satellita usodni Švicarki Muriel Grässli in Tanja Goričanec, ki sta bile od slovenske dvojice boljši s 3:1. Kljub porazu pa sta Slovenki z uvrstitvijo na glavni del turnirja izpolnili enega glavnih ciljev v letošnji sezoni.

Po porazu v prvem krogu turnirja sta se Sakovičeva in Borkova preselili v repesaž, kjer sta se pomerili še s šestima nosilkama, Avstrijkama Elisabeth Klopf in Valerie Teufl, ki sta tekmo dobili gladko, s 3:0.

Mladi odbojkarici, sicer znani kot BoSa team, sta po izpadu s turnirja povedali:

»Za naju je turnir v Montpellieru končan. Če povzameva dogajanje na turnirju, lahko rečeva, da sva z najino igro zadovoljni, odigrali sva tri močne tekme in naredili korak naprej.«

Druga slovenska odbojkarska dvojica uspešnejša na turnirju

Na turnirju v Franciji pa uspešno nastopa drug slovenski odbojkarski par. Slovenski državni prvakinji Vodebova in Fabjanova, deseti nosilki turnirja v Montpellieru, sta petkov dan začeli z zmago nad norveško navezo Treland/Pedersen, sledil je poraz proti drugima nosilkama na turnirju, kar je tudi pomenilo odhod v repesaž. Andreja in Simona sta ponujeno novo priložnost lepo izkoristili in po hudem boju z Nemkama Stefanie Hüttermann in Luise Rossek (13) ostajata med konkurenco. V sobotnem tretjem krogu repesaža se bosta pomerili z Švicarkama Tanjo Goričanec in Muriel Graessli. V primeru poraza bosta Slovenki osvojili 7. mesto, če pa jima uspe zmagati pa bosta v nadaljevanju lovili celo nastop v polfinalu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.