https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Mednarodno srečanje krvodajalcev Slovenije v Veržeju

Veržej, 08.06.2013 ob 16:39  

Danes v Veržeju poteka že 24. mednarodno srečanje krvodajalcev Slovenije v organizaciji Krajevne organizacije RK Veržej. O plemenitosti darovanja krvi je zbrane nagovoril predsednik državnega zbora RS Janko Veber.  


Darovati kri je eno izmed najhumanejših in najplemenitejših dejanj, ki jih lahko storimo drug drugemu. V življenju se vsak lahko znajde v situaciji, ko bo nujno potreboval kri darovalca, zato je še kako pomembno, da ljudje v čim večjem številu postajajo krvodajalci.

Kri – največje darilo sočloveku

Slavnostni govornik Janko Veber je krvodajalcem in vsem zbranim ob tej priložnosti med drugim povedal: »V čast mi je da sem danes lahko tukaj z vami. Mislim, da slogan Daj darilo življenja – daruj kri pove vse o tem, zakaj smo danes tukaj. Kri je tekočina, ki ohranja življenje, zato brez darovanja krvi morda marsikoga danes ne bi bilo tukaj. Plemenitost tega nima meja in je ni mogoče ovrednotiti. To je daleč največ, kar lahko plemenitega storimo.«

Janko Veber: "Plemenitosti krvodajalstva se ne da izmeriti."

Krvodajalci so se zbrali že v jutranjih urah, nato je sledila slovesnost ob srečanju, v popoldanskih urah pa poteka zabava in ples z ansamblom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2013 ob 21:41 krvodajalec gost

      ZAKAJ RK MS NE OBVESTI SVOJIH KRVODAJALCEV???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.