https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Red Bull Air Race v Rakičanu

Rakičan, 08.06.2013 ob 19:00  

Rakičansko letališče že celi teden gosti najboljše akrobatske pilote na svetu, ki vadijo za pričetek prvenstva Red Bull Air Race. Danes smo si ogledali treninge, ki si jih lahko ogledate še v ponedeljek, saj je vstop prost.

Red Bull Air Race je mednarodno tekmovanje v akrobatskem letenju, ki ga je leta 2003 začel prirejati Red Bull. Na njem tekmuje le elitna peščica akrobatskih pilotov s samega svetovnega vrha. Ti med seboj tekmujejo, kdo bo hitreje prevozil določeno pot, pri čemer morajo pri visoki hitrosti navigirati med postavljenimi zračnimi vrati oziroma tako imenovanimi piloni.

Spodaj si lahko pogledate fotografije s treninga.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2013 ob 20:27 RX7 gost

      Vse je res vredu še posebej organizacija parkiranja doživetje je odlično seveda ob eni malenkosti - ker pilone zakriva gozd se vidi zelo malo še posebej vhod in izhod v njih kjer pa so manevri najlepši .Seveda so oddaljeni zaradi varnosti kar je razumljivo ...no če jih nebi pokrival gozd bi bilo zares vrhunsko .Drugače pa res odlično organizirano za pohvaliti .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.06.2013 ob 20:28 realist gost

      Svaka čast ten piloton. Majo jajca...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.06.2013 ob 21:13 gost gost

      To imajo samo vaje, to ni predastava ali miting. Zato tudi ni prirejeno, da bi se ''vse videlo'' pač moraš malo ite okrog.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.06.2013 ob 21:15 gost gost

      In zato tudi ni vstopnine.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.06.2013 ob 23:07 e gost

      Greš malo okoli hangarov pa prideš do startnega pilona, kjer ti letijo 50m nad glavo... fotograf se ni potrudil niti malo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.