https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Lipi potekala že šesta Langašijada

Lipa, 10.06.2013 ob 11:00  

Turistično društvo Lipa, ki ga vodi Marta Ferčak, je pripravilo že šesto Langašijado, ki je potekala pri vaškem domu v Lipi. Letošnja prireditev je potekala v čudovitem poletnem vremenu, vonj po langašu je to nedeljo v Lipo privabil številne obiskovalce iz bližnje in daljne okolice. Člani turističnega društva Lipa so za obiskovalce pripravili več sto langašev.

 

Kraj Lipa že od nekdaj slovi po pridelavi krompirja in jedeh iz te poljščine. Zato v Lipi vsako lepo pripravijo prireditve, ki so posebej posvečene jedem iz krompirja.

V sklopu prireditve je potekalo tekmovanje, v katerem so se prijavljene ekipe pomerile v pripravi krompirjevega langaša. Prireditev je vodil in povezoval Milan Zrinski. Organizator je prireditev še dodatno popestril s kulturnim in zabavnim programom.

Za najboljši langaš so se na letošnji Langašijadi potegovali: Krajevni odbor Rdečega križa Lipa, Kulturno društvo Lipa, Podmladek Turističnega društva Lipa, Kulturno-turistično društvo Puconci, Turistično društvo Brod Melinci, Prostovoljno gasilsko društvo Lipa, Turistično društvo Bratonci, Društvo žena Peklenice iz Hrvaške, Kulturno-turistično društvo Dokležovje, Turistično društvo Büjraš Ižakovci, Turistično društvo Beltinci, Društvo upokojencev Beltinci in Nogometni klub Lipa.

 

Strokovna komisija v sestavi Daniele Trstenjak, Suzane Križanič in Andreja Smeja je ob upoštevanju razpisanih pravil tekmovanja in ocenjevalnih kriterijev izbrala in nagradila ekipe, ki so pripravile najboljši langaš. Za izbor najboljših langašev je strokovna komisija ocenjevala organizacijo dela ekip, dekoracijo miz, izgled in okus langaša.

 

Strokovna komisija je kot najboljše ocenila langaše naslednjih društev:

1. nagrada: »zlati langaš« in praktično nagrado je prejela ekipa Društva žena Peklenice

2. nagrada: »srebrni langaš« in praktično nagrado je prejela ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Lipa

3. nagrada: »bronasti langaš« in praktično nagrado je prejela ekipa Turističnega društva Brod iz Melincev

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.