https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radgončani prejeli tri kolajne

13.06.2013 ob 7:45  

Na državnem prvenstvu za mladino, ki jo je letos na reki Savi organizirala Ribiška družina Sevnica za mlade ribiče U–14 in U–18, so sodelovali tudi trije mladi ribiči iz Ribiške družine Gornja Radgona. Tekmovali so namreč Aleš Sovec (U-14) ter Mihael Kukovec in Boštjan Petek (U–18), kjer so vsi trije osvojili sektorske medalje. Aleš Sovec je prvi dan osvojil bronasto medaljo za 3. mesto, drugi dan pa je zasedel 6. mesto.

Na dvodnevnem državnem prvenstvu sta naslova prvakov pripadla Žigi Fijavžu (ZRD Celje) in Mihi Jazbinšku (ZRD Ljubljana). Žiga Fijavž je slavil z dvema kazenskima točkama in 5.880 gramov ulovljenih rib. Za njim se je na 2. mestu uvrstila Klementina Križanec iz RD Slovenska Bistrica (2 kazenski točki in 4.247 g), tretji pa je bil Rok Košenina iz ZRD Celje (4 kazenske točke in 10.242 g).

V kategoriji U–18 je Mihael Kukovec prvi dan osvojil srebrno medaljo, drugi dan pa dosegel 5. mesto. V tej kategoriji je tekmoval še Boštjan Petek, ki je prvi dan dosegel 4. mesto v sektorju, drugi dan pa 1. mesto ter skupno 5. mesto, kar pa ni zadostovalo za uvrstitev na Svetovno prvenstvo v Franciji, saj na prvenstvo potujeta samo prvo in drugo uvrščeni.

Z doseženimi rezultati treh radgonskih ribičev je njihov mentor Gusti Pelcl bil zadovoljen, saj so ponovili uspeh iz lanskega leta. »Tako smo pokalom s pomurskega prvenstva dodali še medalje iz letošnjega državnega prvenstva,«  je dodal Pelcl.

Skupni vrstni red U–18: 1. Miha Jezovšek iz ZRD Ljubljana (2 kazenski točki in 10.394 g), 2. Tom Čopar iz ZRD Celje (3 kazenske točke in 5.980 g), 3. Tina Pikelj iz RD Radeče (5 kazenskih točk in 5.815 g), 4. Žiga Črnelič iz RD Brestanica (5 kazenskih točk in 5.642 g), 5. Boštjan Petek iz RD Radgona (5 kazenskih točk in 5.568 g) itd.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.