https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Hišne preiskave zaradi Teša tudi na območju Murske Sobote

13.06.2013 ob 13:30  

Pravkar namreč potekajo hišne preiskave na območju policijskih uprav Celja, Ljubljane in Murske Sobote. Spletni mediji poročajo, da naj bi šlo za nadaljevanje preiskave, ki so jo s hišnimi preiskavami začeli pred skoraj letom dni.

Spletni medij Rtvslo namreč poroča, da so s Policijske uprave Celje sporočili, da kriminalisti zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete opravljajo več hišnih preiskav na območju policijskih uprav Celje, Ljubljana in Murska Sobota.

Kriminalisti naj bi na domu obiskali nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj Uroša Rotnika v okviru preiskave zaradi gradnje bloka Teša. Preiskovalci NPU-ja so že junija lani opravili tri hišne preiskave v povezavi z gradnjo Teša 6. Iskali so predvsem dokaze za utemeljevanje sumov storitve več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Kriminalisti so že takrat obiskali Rotnika, saj so ga sumili, da je podpisal škodljivo pogodbo z dobaviteljem opreme Alstomom.

Foto: wwww.revija.zsu.si  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.06.2013 ob 0:05 doktor gost

      Štoj pa te mel iz Murske prste v lunci z medom pri Teš ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.