https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Se prašičereji obetajo boljši časi?

Bakovci, 17.06.2013 ob 8:15  

V petek je Slovenska zveza prašičerejcev v sodelovanju s pomurskimi prašičerejskimi društvi organizirala 8. Pomursko srečanje prašičerejcev v Bakovcih. Na srečanju so z ministrom za kmetijstvo in okolje mag. Dejanom Židanom ter ostalimi vabljenimi spregovorili o reševanju slovenske prašičereje z naslednjimi temami: novo programsko obdobje PRP 20142020, blagovne rezerve na področju prašičereje, ekonomska situacija v panogi in promocija.

Delovni sestanek, ki se je odvil v petek, je po besedah Alojza Varge bil ploden. Po besedah ministra je ta panoga doživela največji upad. Leta 2003 je bila samooskrba čez 80 %, lani pa samo še 46 %. Zaradi vse višjih stroškov krme in upada cen svinjskega mesa na trgu, plemenskih svinj skorajda ni več.

Leta 2020 naj bi bilo stanje povsem drugačno, kot je danes zaradi ukrepov kot so bolj ciljno investirati v prašičerejo, blagovne rezerve, ureditev trga, na splošno posvetiti več pozornosti tej panogi. Kot je dejala dr. Vida Čadonič Špelič, se moramo zavedati, da smo odgovorni Slovenskemu potrošniku.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2013 ob 10:36 Darja Kniplič gost

      https://www.facebook.com/www.meko.si?hc_location=timeline

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.