https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kalamarjeva pojasnjuje, zakaj ne bo predsednica slovenskih študentov

19.10.2010 ob 11:19  

Predsednica Kluba prekmurskih študentov (KPŠ) Mihaela Kalamar kot glavni razlog, da se ne bo potegovala za predsednico Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) navaja pomanjkanje socialnega dialoga in slabe možnosti za dogovore z ministrstvi.

»V času po oddaji kandidature sem ugotovila, da je študentsko organiziranje na nacionalnem nivoju nemočno proti vladni politiki. V tem letu se je to še posebej izrazito pokazalo s predlogom Zakona o malem delu.

Pomanjkanje socialnega dialoga in malo možnosti za dejansko oblikovanje skupnih vsebin z ministrstvi sta razlog, da sem se odločila, da usmerim energijo in pozornost v lokalno okolje in tako pripomorem k izboljšanju študentske problematike, kar je za lokalno okolje dejanskega pomena.«

Ostaja na lokalni ravni študentskega organiziranja

Kalamarjeva je še zapisala, da je žalostno, da med mladimi vlada prepričanje, da je boj proti vladnim reformam boj z mlini na veter. »Še vedno verjamem, da je študentsko organiziranje zelo pomemben faktor v življenju vsakega študenta, zato se bom trudila skozi lokalni klub, Klub prekmurskih študentov, izboljšati socialni  položaj študentov ter tako pomembno prispevati v zaključeno celoto vseh študentskih organizacij v Sloveniji,« je še dodala aktualna predsednica KPŠ.

Preberite tudi:

- Kalamarjeva odstopila od kandidature za predsednico ŠOS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. alex
      19.10.2010 ob 11:37 alex

      Škoda mogouče bi kaj spremenila ali to bando ŠOS trbej reformejrati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. sineson
      19.10.2010 ob 11:49 sineson

      Nekši čudni razlogi, pa to neje prle znala?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. read
      19.10.2010 ob 11:54 read

      Škoda da se ne poda v kandidaturo in zgleda, da tiči razlog v ŠOU ne v socialnem dialogu, ker je to znano od začetka mandata sedanje vlade, da ne vodi socialnega dialoga!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. read
      19.10.2010 ob 11:56 read

      Se opravičujem ŠOS-u :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. smesko
      19.10.2010 ob 12:32 smesko

      Zaj pa se je pri študentih že tudi pojavo sindrom slovenstva:" Nema se smisla postavlati kontra, če moraš vložiti dosta energije!"

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.