https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Maja Casar - gimnazijka, ki uživa ob knjigah ter igranju violine

20.6.2013  

Maja Casar, gimnazijka na Murskosoboški gimnaziji že od malih nog s svojim vokalom navdušuje, med drugim pa poleg petja očara z igranjem violine ter klavirja. 


Kdaj in kako se je začela tvoja glasbena pot?

Moja glasbena pot se je začela pri sedmih letih, ko sem začela hoditi k otroškemu in mladinskemu pevskemu zboru na Osnovni šoli Tišina.

 

Kdaj in kako se je začela tvoja glasbena pot?

Pojem že od malih nog in že od malega je glasba moj spremljevalec. Svojega glasbenega začetka se ne spomnim, vem pa, da odkar pomnim, me spremlja petje.

Kdo te na tvoji poti najbolj podpira in kdo je tvoj vzornik?

Ob strani mi stoji predvsem moja družina, pri tem pa me podpirajo tudi moji prijatelji. Nimam določenega vzornika, vendar se verjetno na vsakem področju in v vsaki situaciji najde nek vzornik, ki ga občuduješ zaradi njegovih dejanj in želiš, da bi mu bil v tem čim bolj podoben.

Kdaj in kje si prvič nastopila javno z svojim vokalom? Si imela veliko treme - kako si se je znebila? 

Svoj prvi javni nastop sem imela na vaški proslavi, ko sem še obiskovala vrtec. Seveda je bilo prisotno nekaj treme, vendar je ta ob prihodu na oder hitro izginila. Mislim, da je trema izginila kar sama od sebe.

Med drugim igraš tudi violino. Kako dolgo že in zakaj ravno ta instrument? 

Violino igram 7 let. V bistvu sem se najprej hotela vpisati v glasbeno šolo smer petje, a so za petje takrat sprejemali starejše učence, zato sem razmišljala še o drugih inštrumentih. Že takrat mi je bil eden najljubših inštrumentov violina, predvsem zaradi čudovitega tona.

Igraš še katere druge instrumente?

Da, poleg violine igram še na klavir.

Katero zvrst najraje izvajaš in kdo je tvoj najljubši izvajalec ter najljubša pesem, ki jo prepevaš?

Najraje prepevam pop glasbo. Moja najljubša izvajalka je Jessie J, ki ima odličen glas. Pri njej pa mi je najbolj všeč, da te s svojo izvedbo popolnoma potegne v svoje petje in vse kar ti ostane je, da v njeni izvedbi preprosto uživaš. Trenutno je moja najljubša pesem pevke Jessie J z naslovom Wild v akustični  izvedbi.

Nastopala si tako kot solistka kot skupaj z drugimi, kaj je lažje - biti na odru sam ali v skupini? Katero zahteva več vaje?

Mogoče je prisotne manj treme, ko si na odru z drugimi. Vendar pa se moraš tako za solistične nastope kot nastope v skupinah v vsakem primeru dobro pripraviti. Mislim, da je v obeh primerih potrebno veliko vaje, če želiš, da je sam nastop dober. Edina večja razlika je, da se kot član skupine prilagajaš drugim članom tako glasovno kot tudi pri raznih skupnih odločitvah.

V osnovni šoli si ogromno nastopala, se je to po vstopu v srednjo šolo spremenilo in zakaj?

V osnovni šoli smo vsako leto pripravili kup uspešnih in dobrih proslav, tako da je bilo priložnosti za nastope zelo veliko. V srednji šoli sem se predvsem posvetila sami šoli. Nastopi na proslavah so se nekoliko zmanjšali, vendar pa vseeno še veliko nastopam preko oddelka za petje glasbene šole MS. 

Kaj pa sicer počneš poleg glasbe v življenju, kakši so tvoji cilji za prihodnost?

Rada berem knjige in tečem, saj sta to drugi dve stvari, ki me poleg glasbe zelo sprostita. Moji cilji za prihodnost so uspešno končati gimnazijo in se vpisati na željeno univerzo ter pridobiti čim več znanja in novih izkušenj.

Pa cilji na glasbenem področju? Se nam obeta kakšen violinski koncert ali kakšen pevski nastop, kjer te bomo lahko videli nastopati v živo?

Cilji na glasbenem področju so, da končam solo petje in se potem odločim ali bo glasba tudi moja poklicna pot ali pa le večna spremljevalka. Bližnji nastop bo 19. junija v Črenšovcih in sicer v duetu. V juniju pa bomo z oddelkom za petje glasbene šole Murska Sobota pripravili koncert komornih del, tako da vljudno vabljeni. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.06.2013 ob 21:09 Animal gost

      što za boga je tau žepa?

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.06.2013 ob 20:31 robit13 gost

      što za boga su ti? klipane

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.06.2013 ob 21:26 blaž pondelek gost

      što za boga sta vuva? majkemi

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.06.2013 ob 21:36 robit14 gost

      što za boga sta vuva? majkemi

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.06.2013 ob 22:09 enanavadna gost

      @Animal: to je ena, ka ma nekaj v glavi, obvlada dva instrumenta, poje, pa poleg tega simpatična punca. Od toga je guč na Pomurci - od lidij, keri malo vö strejlajo od povprečnežov. Maji želim obilo uspehov.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.07.2013 ob 16:43 OMRIJČ gost

      BRAVO MAJA

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.