https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Poslanec Branko Smodiš podal poslansko pobudo

20.06.2013 ob 7:00  

Pomurski poslanec SD-ja Branko Smodiš je naslovil pobudo na ministra za kmetijstvo in okolje mag. Dejana Židana v zvezi z vprašanjem pitne vode.

Poslanec Branko Smodiš je namreč glede možnosti širitve pasu, v okviru katerega bi bila prepovedana uporaba škropiv, gnojenja in gnojnice, naslovil poslansko pobudo na ministra za kmetijstvo in okolje mag. Dejana Židana.

Poslanec je v pobudi zapisal, da je naša skupna naloga, da skrbimo za kakovost pitne vode. Izpostavil je, da se v okolici vodovodnih zajetij nahajajo njive in travniki, kjer se uporabljajo razna škropiva in tam se tudi razliva gnojnica. Kljub temu, da je takšno početje v določenem pasu od vodnih zajetij prepovedano, se marsikdo tega ne drži. Pitna voda s tem postaja vse bolj oporečna.

Foto: wwww.dz-rs.si

Predlaga pas za eko kmetije

Pristojnemu ministru predlaga, da razmisli o možnosti širitve pasu, v okviru katerega bi bila prepovedana uporaba škropiv, gnojenja in gnojnice. Njive, ki bi se nahajale v novem pasu, pa bi namenili za EKO kmetovanje. EKO kmetovanju bi bile namenjene njive, ki se že sedaj nahajajo v pasu, kjer je prepovedana uporaba škropiv in gnojnice, ter njive, ki bi se nahajale v novem, razširjenem pasu. Poslanec je tudi mnenja, da v kolikor se lastniki njiv v novem pasu ne bi odločili za EKO kmetovanje, bi se jim ponudila zamenjava kmetijskih zemljišč. Poslanec tudi zaključuje, da je bi lahko izkoristili možnost zamenjave z zemljišči v lasti kmetijskega sklada. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.06.2013 ob 8:48 Znan gost

      Ne morem verjet. Poslanec je za svojo plačo nekaj naredil. Podal je pobudo. In to je pomembna novica?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.06.2013 ob 9:05 Boštjan Š. gost

      Je to reklama za pomurski vodovod? Tam bo namreč le nekaj zajetij, ostalo pa se bo lahko svinjalo po mili volji. Sam bi podal pobudo, da je potrebno vodo za napajanje živine obvezno črpati iz podtalnice (ne iz vodovoda) na parceli, kjer se nahaja gospodarsko poslopje za prirejo. S tem bi kmetje morali paziti na podtalnico (če nočejo živine napajati z lastnimi škropivi in gnojnico), pa tudi na nepridiprave, ki odmetavajo npr. motorna olja bi bolj pazili. Ampak, kapital bo zmagal...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.06.2013 ob 13:06 RobinHood gost

      Odlično gospod Branko. Vsaj nekdo, ki si upa, kaj vprašati. Tudi lastnega ministra. In to kar javno vprašanje. Kapo dol. Branko ima jajca. Če bi drugi, tako lokalni, kot državni politiki bili vsaj delček tega, bi bilo preveč lepo. Boštjan Š., za tebe pa samo za informacijo. Marsikdo črpa vodo za napajanje živine in še kaj, doma, ker je ceneje in velikokrat tudi voda kvalitetnejša. Ampak, glej ga zlomka. Uradno bi moral vodo uporabljati iz občinskega vodovoda. Da se več kasira. Ne bo dolgo, ko bo država nameščala števce na domače studence.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.06.2013 ob 14:27 Kretenizem gost

      "Politik novega kova", kakšno sprenevedanje, poslanec in minister sta iz iste stranke in poslanec pošilja javne pobude. Ali si ni prebral strankinega programa glede tematike, ali pa ga minister ne j**e 5%.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.