https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki v Moravskih Toplicah tudi o zaprtju enote vrtca v Fokovcih

Moravske Toplice, 22.06.2013 ob 9:00  

V občini Moravske Toplice je potekala seja občinskega sveta, na kateri so svetniki obravnavali vzgojno-izobraževalne ustanove v občini.

Na 23. redni seji Občinskega sveta so v Moravskih Toplicah svetniki obravnavali predvsem točke glede vzgojno – izobraževalnih ustanov v sami občini. Med temi sta predvsem zanimivi točki, na kateri so se pogovarjali o delovanju podružničnih šol Domanjševci in Hodoš ter o sistematizaciji delovnih mest v javno-izobraževalnem zavodu Vrtci Občine Moravske Toplice.

Problematično je samo prihodnje šolsko leto

Po zdajšnjih podatkih na podružnični šoli Domanjševci in Hodoš namreč ne bo zadostnega vpisa. Po zakonu je namreč določeno, da je za delovanje šole potreben vpis petih otrok. V šolskem letu 2012/2013 je bilo na podružnični šoli na Hodošu v kombiniranem oddelku 1. in 3. razreda 6 učencev in na podružnični šoli v Domanjševcih v kombiniranem oddelku 1., 3. in 4. razreda 5 učencev. Ker bo v prihodnjih šolskih letih vpis zadosten, je problematično samo prihodnje šolsko leto. Zakonodaja nadalje določa, da mora ravnateljica matične šole o dejanskem stanju obvestiti ustanovitelja, ki je občina. Preden so svetniki glasovali o predmetnem sklepu in ugotovili, da bi zaprtje šol prineslo negativno posledico za družabno jedro vasi. Svetniki so nato glasovali o obstoju šole in predmetni sklep potrdili. Kljub sprejetemu soglasju, bo o prihodnosti šol odločalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Vrtec v Fokovcih se zapira

Svetniki so nadalje odločali tudi o zaprtju vrtca v Fokovcih. Sklep so potrdili, saj ima predmetni vrtec premajhni vpis. Na seji je bilo pojasnjeno, da  zaprtje enote ne pomeni zmanjšanja zaposlenih ali manj razpoložljivih mest v vrtcih, saj se bo število mest po ostalih enotah ustrezno povečalo. So pa na občini izpostavili, da bo občina na ta račun po oceni župana privarčevala dobrih sto tisoč evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.06.2013 ob 18:58 RKC gost

      Džuba, zna pa se njemi neda, oviva sta pa analfabetika.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.06.2013 ob 19:11 kamera je dokaz gost

      kako pa kaj glede finančnega poročilo glede gradnje novega vrtca , si manete roke , kdo , koliko , zgleda da se boste nesli , določene stvari so arhivirane v slučaju , kobo podana zaključna floskula

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.07.2013 ob 19:01 zagaga gost

      Naj samo tam zaprejo tisto štalo, šteri so glasovali ZA jim trbej dati nagrado.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.07.2013 ob 19:31 muki gost

      Trbej zaprejti štalo v parlamenti in to gnilo bando rastirat od lazovega do lopovega lopovi vse zaprite in vi komentatori kje so vasa deca da se slinite vse poprek a vas neje sram mankiji

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.07.2013 ob 12:09 ZOKI gost

      Muki, neven kelko maš dicej, če sploj maš, somo zradi toga vrteca če de odprejti mo mij plačivali več,šteri mamo deco vrtece, se zavedaš kelko je 100.000€ letno. Zaš sploj kak se računa cena vrteca za posameznoga otroka, mislin ka neveš, te se pa pozanimaj pa boš vido. Vij eni bi vse meli pa nika nej za to napravile....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.06.2015 ob 13:07 gost - gost gost

      Brez štale nega življenja, či štale nede tebej tude nede, ka se pa glaseš za Filovsko cisterno ti je pa nej dosta 80.000€ pa ge majo na saki 50m metrov hidrant to ti je pa te vrejde, zavolo tej Filovske cisterne se je občina mogla zadolžiti, tij boš pa tu nikšo štalo odavo pa modruvo glede vrtca v Fokovcih. Boš slučajno tij vozo deco z Goričkoga nekan daleč kakši 10-15km saki den v eno smer? če boš to tij delo včasi zaprejmo tej vrtec tij boš pa to prostovoljno delo. Sicer neven što si pa ka si pa od kejc si ampak zapri tij svoj vrtec, toga pa pusti pri mejre za šteroga te nikaj ne boli pa te nikaj briga.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.