https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Člani A PGD Žižki tretji v Pokalu GZ Slovenije

Črenšovci, 23.06.2013 ob 10:00  

PGD Žižki je v soboto v športnem parku v Črenšovcih organiziralo Pokalno tekmovanje Gasilske zveze Slovenije za leto 2013 ter 1. gasilsko tekmovanje za Pokal Žižkov. V močni konkurenci najboljših slovenskih ekip, tudi tistih ki bodo Slovenijo zastopali na gasilski olimpijadi, so Člani A PGD Žižki osvojili odlično tretje mesto.

Desetina članov PGD Žižki letos prvič tekmuje v tem tekmovanju, Pomurje pa je tovrstno tekmovanje gostilo po desetih letih. Pomerile so vsee najboljše ekipe, vključno s tistimi, ki julija odhajajo na gasilsko olimpijado v Francijo, za njih je bilo to celo zadnje tekmovanje pred omenjeno olimpijado. Ekipe so tekmovale v vaji z motorno brizgalno in v štafeti brez ovir.

Hkrati s pokalnim tekmovanjem, so organizirali tudi 1. gasilsko tekmovanje za Pokal Žižkov, na katere so organizatorji povabili tista društva s Pomurja in Slovenije, ki ne sodelujejo v pokalnem tekmovanju. Priložnosti pomeriti se z najboljšimi ekipami v državi žal niso zagrabila pomurska društva, saj so se vabilu odzvali le desetina članic A PGD Žižki, ter desetini članov A PGD Trnje in PGD Pertoča.

Pri članih A je zmagala desetina PGD Šinkov Turn 1 pred desetino PGD Šentjošt 1, na odlično tretje mesto pa se je uvrstila domača desetina PGD Žižki. V tej konkurenci sta nastopili še desetini PGD Pertoča, ki je osvojila 11. mesto, ter desetina PGD Trnje, ki je zasedla 13. mesto, vendar sta slednji tekmovali le za Pokal Žižkov. Pri članicah A je domača desetina PGD Žižki osvojila 4. mesto.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2013 ob 11:09 ferdo gost

      žižkanjarom je lekar sveti florijan pomagal ka so se dečki tak dobro odrezali, bravo bravo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.