https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 120 let PGD Stročja vas

Stročja vas, 23.06.2013 ob 13:00  

To soboto so v Stročji vasi praznovali 120. obletnico PGD.

 

V soboto je Prostovoljno gasilsko društvo Stročja vas proslavljalo 120 letnico obstoja in delovanja. V kroniki je zapisano, da se je v Ljutomerskem okraju začelo živahno narodno delo po prvem slovenskem taboru leta 1968. Ker je ogenj večkrat pustošil po pokrajini ob Muri, se je 1871 leta ustanovilo gasilsko društvo v Ljutomeru. 

Gasilsko društvo Stročja vas pa  je bilo ustanovljeno leta 1893, skupaj z vaščani Pristave, v takratni občini Pristava.  Ustanovni občni zbor je potekal 17. februarja 1893 pri posestniku Sever Marku v Stročji vasi.  Sprejeta so bila tudi pravila. Za delokrog društva je bil določen okoliš: Stročja vas, Pristava, Podgradje, Presika, Globoka, Veščica, Razkrižje, Gibina in Šafarsko.

V kulturnem programu so nastopili učenci OŠ Stročja vas. Predstavila se je tamburaška skupina, dramska in recitacijska skupina, mlada gasilka pa je zaigrala tudi na harmoniko.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.