https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dijaki ljutomerske gimnazije zasluženo na počitnice

25.06.2013 ob 7:30  

V petek dopoldan so v Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer pripravili proslavo ob dnevu državnosti ter podelili priznanja najuspešnejšim dijakom. Slavnostna gostja je bila športna plezalka Mina Markovič.


Proslavo so pričeli s himno, ki jo je zapel dijaški zbor. Predvajali so kratek film o letoma 1991 in 1992, ko se je rojevala naša domovina Republika Slovenija. Ravnatelj šole Zvonko Kustec jim je zaželel lepe počitnice ter dejal naj jim čimprej uspe, kar so med šolskim letom zamudili. Slavnostna gostja, svetovna prvakinja v prostem plezanju Mina Markovič se je zhvalila za povabilo in obenem predala sporočilo, da predanost, strast in vztrajnost prinesejo željene rezultate.  Predstojnica Zavoda za šolstvo Irena Kumer pa je dejala naj sanjajo, saj sanje trasirajo pot, razvijajo talente in srečo. 

Ravnatelj Gimnazije Zvonko Kustec.

Svetovna prvakinja v prostem plezanju Mina Markovič.

predstojnica Zavoda za šolstvo Irena Kumer.

Po proslavi pa je sledila podelitev priznanj najboljšim v tem šolskem letu, ki sta jo podeljevala ravnatelj Zvonko Kustec ter slavnostna gostja Mina Markovič. Podelili so nagrade za dijake, ki so bili vsa štiri leta odlični, to so: Matej Šadl, Mitja Šadl, Staša Vintar, Živa Antolin, Živa Moravec, Laura Lajnšček, Luka Premoša, Tina Sraka, Žan Klanšček, Anja Heric, Ines Matjašec, Kornelija Fras, Patricia Fras, Samo Kuzmič in Tjaša Novak. Podelili so tudi nagrade tistim, ki so v šolskem letu osvojili zlata priznanja in tisti, ki so opravili izpit za Nemško jezikovno diplomo, ostalim pa so priznanja in nagrade razdelili razredniki po prireditvi.

Dijaki, ki so bili vsa štiri leta odlični.

Preden so se poslovili, so razglasili še zmagovalni razred letošnjega kulturnega maratona, kjer so upoštevali učni uspeh, izostanke in ukrepe. Zmagal je 2VA razred.

 Zmagovalni razred kulturnega maratona.

Več slik v spodnji galeriji.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.