https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Regijske kmečke igre v Tešanovcih to soboto

Tešanovci, 25.06.2013 ob 9:30  

V Tešanovcih bodo v soboto, 29. junija, z začetkom ob 10. uri potekale Regijske kmečke igre Tešanovci 2013, kjer bodo tekmovale ekipe iz celotne Slovenije.

Mladinsko društvo Tešanovci, v katero so že tri leta združeni mladi iz Tešanovec in bližnje okolice, prireja razne dogodke in igre, med katerimi so že poznane in tradicionalne regijske kmečke igre, poleg tega pa se raznih iger udeležujejo tudi izven prekmurskih ravnic.

Tako so se konec maja udeležili državnih športnih iger v Prevolah, kjer so nastopile ekipe iz celotne Slovenije. Med njimi so bile kar tri ekipe iz pomurske regije, in sicer DPM Prlekija, DPM Sv. Jurij in MD Tešanovci.  Vse ekipe so se pomerile v štirih športnih igrah, in sicer v odbojki, košarki, nogometu in teku. V slednji je tekmovalec iz Tešanovec, Luka Perš dosegel 4. mesto, v odbojki so punce za las izgubile polfinale proti zmagovalkam, v nogometu pa je Mladinsko društvo Tešanovci osvojilo prvo mesto.

Mladi so v društvo vključeni predvsem zaradi druženja, zabave in preizkušanja ter tekmovanja v različnih disciplinah, z istim razlogom pa v soboto, 29. junija, prirejajo tudi Regijske kmečke igre Tešanovci 2013, kjer bo po koncu iger nastopila še skupina Weekend Band.  Vsi, tudi tisti, ki ne boste tekmovali, ste torej vabljeni, da se v soboto družite in spoznate mlade iz Tešanovec pa tudi iz drugod.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.