https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

POM-NOGOMET: Veržej in Odranci na vrhu, Damir Čontala strelski kralj

26.6.2013  

Sezona 2012/2013 v 3. slovenski nogometni ligi - vzhod se je končala, pred vami pa je nekaj statističnih podatkov o pretekli sezoni, ki jih je pripravila MNZ Lendava kot organizator tekmovanja.


Naslov prvaka 3. SNL - vzhod je osvojil Farmatech Veržej, sledijo pa mu Odranci in Šmarje pri Jelšah s tremi točkami zaostanka, četrti Agroservis Beltinci pa je zaostal za štiri točke.  

Izmed ostalih pomurskih klubov je Čarda šesta, Avto Rajh Ljutomer sedmi, Tromejnik G-Sukič osmi, Grad enajsti in Rakičan predzadnji trinajsti.

Doma najuspešnejši Šmarjani, v gosteh Veržej in Beltinci        

Na domačem terenu je največ točk osvojil tretjeuvrščeni Šmarje pri Jelšah, 29, drugi najboljši domačini pa so Odranci, ki so osvojili 26 točk. Prvaki pa so doma, tako kot tudi Avto Rajh Ljutomer in Koroška Dravograd, osvojili 24 točk. Najmanj točk pa sta doma osvojila zadnji Kovinar Štore (8) in Rakičan (15).

Največ točk na gostovanjih pa sta osvojila Veržej in Beltinci, kar 26, druga najuspešnejša sta s 21 točkami Odranci in Koroška Dravograd, sledi pa Čarda z 19. V gosteh sta najmanj točk vknjižila Grad in Rakičan, samo 10.

Največ zadetkov so dosegli Šmarčani, 63, sledijo Tromejnik s 58, Veržej z golom manj, po 55 pa sta jih dosegla Beltinci in Koroška Dravograd. Najmanj zadetkov je doseglo Zreče, le 21. Nato presenetljivo sledi sedmouvrščeni Ljutomer, ki je dosegel le 26 zadetkov.

Zato pa so po drugi strani Ljutomerčani prejeli najmanj zadetkov, le 27, kar štiri več Šmarje, 32 zadetkov pa sta prejeli najboljši ekipi Veržej in Odranci. Največ zadetkov pa je prejel Rakičan, 62, enga manj pa Kovinar. Več kot petdeset zadetkov je prejela le še Čarda.

Največ ljudi spremlja Beltince in Odrance           

Največji povprečni obisk beležita Beltinci in Odranci, na njunih tekmah se povprečno zbere 442 oziroma 352 gledalcev, blizu številki 270 pa sta še Gorička kluba Grad in Tromejnik. Malo manj kot 200 gledalcev pa obiskuje Čardo, Rakičan in Veržej, sledi pa najslabše obiskana pomurska ekipa Ljutomer, ki ima povprečno 177 gledalcev na tekmo. Najbolj gledana nepomurska kluba sta Dravograd (139) in Aha Emmi Bistrica (135), preostali štirje klubi pa so v razponu od 70 do 104 gledalcev povprečno na tekmo.

Pomurski klubi po obiskanosti tekem daleč od nepomurskih    

Skupen ogled vseh tretjeligaških tekem znaša 35.080 gledalcev, kar znese povprečno 193 gledalca na tekmo.  

Podrobnejši pogled razkriva, da se je več kot tričetrtine vseh gledalcev zbralo na tekmah pomurskih klubov, 27.240, štajerski in koroški klubi pa so na svoje tekme skupaj pritegnili skupaj skromnih 7.840 gledalcev.

Pomurske ekipe nedisciplinirane

Fair play lestvica razkriva, da pomurski klubi niso najbolj disciplinirani. Še najvišje na četrtem mestu je Veržej, Beltinci so šesti, preostalih šest pomurskih klubov pa je povsem na dnu.       

Največkrat so sodniki rumeni karton pokazali Odrancem (87), enga manj pa Čardi, sledijo Ljutomer (78), Tromejnik in Rakičan (77) ter Beltinci in Grad (73). Najmanj rumenih kartonov je prejel Kovinar, le 40, najmanj od pomurskih klubov pa Veržej, 61.

Rekorder pri rdečih kartonih je Čarda, ki jih je prejel kar devet, dva manj so prejeli Dravograd in Tromejnik, po pet pa Beltinci in Rakičan. Najmanj rdečih kartonov je prejelo Zreče, samo dva.

Damir Čontala strelski kralj       

Strelska krona minulega prvenstva pripada igralcu Tromejnika Damirju Čontali, ki je bil uspešen kar 23-krat, od tega je devet golov dosegel iz enajstmetrovke. Najbližja zasledovalca Alen Neskič iz Šmarja in Anže Pešl iz Dravograda sta dosegla kar sedem zadetkov manj. Od pomurskih igralcev so več kot deset zadekov dosegli še Milko Kovač (15), David Vinkovič (13) ter Dejan Belna in Dejan Sreš, ki sta zadela natanko deset krat.  

Skupaj je bilo doseženih 589 zadetkov, od tega 51 iz enajstmetrovk ter devet avtogolov, med strelce pa se je vpisalo 182 različnih nogometašev.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2013 ob 19:46 ivan gost

      Odlični podatki, glede vodenja lige pa vse pohvale lendavski zvezi, soboška zveza se od njih lahko veliko nauči.

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.06.2013 ob 21:42 huh gost

      Meni se pa zdi ka je pomurska veza bokša. Prede dvema letoma ko so imeli pomurci prejk so dosti hitreje bili podatki na interneti kot tudi končni rezultati inzapisniki. Zdaj kaq ma lendavska pa so ponavadi ti podatki komaj na drugi dan dostopni. Tak ka že komaj čakam ka de pa nešče drugi to prevzel

      0 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.06.2013 ob 22:08 unknown gost

      huh tij si zgleda en den za svejton glede na tou ka so zapisniki včasi po tekmaj gori...

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.06.2013 ob 22:42 gost gost

      Huh...spremljaš sploh nogomet ? Vse je ažurno bilo v tretji ligi, pred tem tega ni bilo

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.06.2013 ob 22:42 TŠK gost

      mnz lendava je par svetlobni lejt pred mnz ms glede objave rezultatof in podobno, kak je zdaj tou primer. npr. zadnjih par lejt je mnz ms nikoli nej objavila takše statistike! pa neščen zdaj na karbit pluvate. žal je rejsan tak!

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.06.2013 ob 12:10 Nevtralen gost

      Če bi bil jaz igralec, jaz nebi igral če nejde POMURSKE lige( soboški) seveda potem bo pa problem na zvezi.Je pa rejsan ka Soboški zapuščajo ligo, po mojem ostane Lendavi POMURSKA Soboški občinska (nezanimiva).

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.