https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pevci župnije sv. Petra iz Gornje Radgone so obiskali Dravograd

27.06.2013 ob 10:00  

Na dan državnosti, tj. 25. junija, so se radgonski pevci Cerkvenega pevskega zbora sv. Peter odpravili na izlet v Dravograd.

»Kdor poje, ta zlo ne misli« je rek, s katerim se strinjajo tudi pevci in pevke cerkvenega mešanega pevskega zbora radgonske župnije, ki  neprekinjeno delujejo pod vodstvom pevovodje in organista Karla Korošca že 23 let. Združuje jih petje pri cerkvenih obredih – Bogu v čast in župniji v ponos.

Kot je bila navada že do sedaj, so tudi letos dan državnosti izkoristili za izlete po Sloveniji in občudovanje naše domovine. Tokrat jih je pot vodila na Koroško v Občino Dravograd. Na Ojstrici jih je pričakal dravograjski župnik Igor Glasenčnik, med drugim jim je tudi povedal, da je v njihovem kraju veliko župnij, duhovnikov pa malo, zato imajo ustanovljeno pastoralno zvezo 6. župnij, ki jih skupaj tvorijo župnije Dravograd, Libeliče, Črneče, Ojstrica, Št. Janž in Sv. Peter na Kronski Gori; v teh župnijah delujejo le trije duhovniki. Po maši v cerkvi sv. Janeza Krstnika na Ojstrici, ki jo je daroval radgonski župnik Franc Hozjan, so vrli pevci še obiskali sv. Tri križe ter Cerkev sv. Petra na Kronski Gori.

Da pa se ne bi dan še prehitro končal, jih je v goste povabila radgonska katehistinja, organistka in mentorica mladinskega zbora Nataša Preglav. Ob pomoči svoje družine je poskrbela za dobro postrežbo in vzdušje vseh povabljeni.

Foto in tekst Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.