https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Anketa Večera kaže vse manjšo podporo vladi

27.06.2013 ob 14:23  

Po najnovejši javnomnenjski raziskavi časnika Večer vlada premierke Alenke Bratušek še naprej izgublja podporo. Podprlo jo je le še 21,5 odstotka vprašanih. Med strankami prepričljivo vodi SDS. Skoraj 85 odstotkov vprašanih pa meni, da slovenska država v svojih 22 letih ni izpolnila njihovih pričakovanj.

Aprila je povprečna ocena dela vlade Alenke Bratušek znašala 2,78 od možne ocene največ pet, zdaj pa se je znižala za desetinko in znaša 2,61. V tem mesecu je vlada dobila več enic in manj petic, zvišal pa se je delež trojk. Kljub počasnemu drsenju navzdol ima Bratuškova še vedno višjo podporo, kot jo je imel premier Janez Janša leta 2012, v današnji izdaji piše časnik Večer.

Janševa SDS, ki je maja prevzela vodstvo na strankarski lestvici, je ta mesec nekaj simpatij izgubila, a še zmeraj vodi s 14 odstotki podpore. Drugouvrščeni SD javnomnenjska podpora še naprej pada. Aprila jo je podpiralo dobrih 13 odstotkov vprašanih, zdaj le še dobrih devet odstotkov.

FOTO: siol.net

PS ostaja na tretjem mestu s slabimi sedmimi odstotki podpore, sledijo SLS, NSi, DeSUS in DL, a nobeni ni uspelo zbrati niti dveh odstotkov glasov. V primerjavi s prejšnjim mesecem se je povečal delež neopredeljenih, ki sedaj zajema dobrih 60 odstotkov vprašanih.

Raziskavo javnega mnenja je izvajalo podjetje RM Plus, ki je od 21. do 24. junija anketiralo 700 naključno izbranih oseb, starih 18 ali več let.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      27.06.2013 ob 15:21 smrt

      Čas je za zamenjavo klovnov,klovnes in ostalih nastopajočih v cirkusu .Do decembra bomo imeli spet novo vlado 100 %

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.06.2013 ob 17:06 lepi gost

      Pač nikoli nam nič ne paše pa če pride še tako pameten slovenec na vlado se še vedno bo kradlo

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.06.2013 ob 17:16 fata gost

      Ja šteri je te pameten ha vsi majo šole iz kumrovca tan so je pa vcili kak naj lezje postati lopof in to je dokaz .

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.06.2013 ob 20:50 zetor gost

      Bedaki jansa vam ze 20 let laze..pa dela miljardno skodo Sloveniji z svojimi direktorji pa zvonon ena pa dva...buteci se ste nej gor prisle..Bratoskova bi pa mogla v treh mesecih vse rejsete.......se malo pa de ene pamet srecala.....kak so bilij prazne v glave....

      4 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.06.2013 ob 22:17 ursus gost

      že od negda se zna, ka je zetor najslabši traktor..nika čednoga.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.06.2013 ob 0:01 legija gost

      Veš kaj ti ZETOR, če kdo laže si to ti in tvoja kompanija, se mi zdi, da si človek brez pameti pa brez srca. Prikapči na svoj ZETOR to ŠIVILJO Bratuškovo, pa Kučana, Pa Zokija, Pa Viranta, pa Stanovnika in ostalo pokvarjeno GAMAD in v četrti brzini jih pelji tak malo k etnični manjšini saj veš kateri in sicer tisti ki je pred leti dala temu pokvarjenemu Kučanu zlato kolo, saj upam da veš kaj je to??????? In želim vam veseli vikend med istimi in enakopravnimi.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.06.2013 ob 0:45 ranc gost

      te ankete so navadna bedarija. alenka je mlada, perspektivna, za razliko od janševca in jankovića ni lopov, čudežev iz propadle države pa ne more noben delat. še copperfield ne.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.06.2013 ob 8:18 gost gost

      @gost - legija, šteri od teh ka jih ti naštevaš je biu pred kratkin na sodišči obsojeni za lopovščino? eh rejsan, tou je biu en drugi keri bi z Zokijon zdaj že z rokico v rokici mogo gaziti krog na Dobi. Ostali bi pa tema caroma mogli šlar nesti. ti si pa glede na svoje bebaste poste zreli za eno drugo ustanovo.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.06.2013 ob 8:27 smrkci gost

      Že dosti krat sem napisal da naši državi nemore pomagati niti bog,ker so jo tajkuni spokradli do dna.V naši državi so vsi tajkuni edino delavci in navadni smrtniki ne,ostali pa vsi in,kako sedaj tajkuna prepričati da naj vrne denar ki ga je pokradel,če pa en drugega ščitijo in zato naša država tone vsak dan globje in globje.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.06.2013 ob 8:40 sonceprihaja gost

      vse leve vlade so nesposobne, to je dejstvo in to kažejo rezultati, še posebej nesposobna pa je vlada Alenke Bratušek. To vidimo vsi in večina nas je to itak vedela. Kot da se bo z odstranitvijo Janše začel čudežni razcvet. Ne, ni se in ne bo se, Janša je povedal še kako resnico, privilegije stran, pa bo dovolj. Pa so posamezniki rodili afero za afero, zato se bo Janša vrnil in to zelo hitro, pa če ne on osebno, njegove ideje pa zanesljivo.....čimprej, tem boljše za državo. Hrvati nas bodo povozili, ker so domoljubi....kaj pa mi....prodane duše in čefuristan....tudi zato rabimo "pravo slovensko vlado".....Janša, rabimo tebi podobne, nujno!!!

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.06.2013 ob 8:40 Pomurec.sem gost

      Hudo nesposobna, dela po navodilih stricev iz ozadja, kopira ukrepe predhodne vlade, ima domnevno prepisan magisterij, vse reference, da nas popelje iz krize.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.06.2013 ob 8:45 rdečakikla gost

      SDS se vzpenja, počasi a zanesljivo. Tudi kakšne afere iz zaloge več ne bodo pomagale. Jasno ko na dlani, volitve bodo še letos. Takrat več ne bo pomagalo niti s kulturniki, Semulići, Štrukelni in "vstajniki"...padec levih bo trd.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.06.2013 ob 8:54 gost ms gost

      Joj, kak butasti narod živi v Prekmurji, smilite se mi vi janšisti, ki ne mislite s svojo glavo. Bratuškovo vse čestitke, napravila je zadosti za ta čas, ka dela, to vidijo tudi v tujini. Priznajmo, da takšnih razlik kak jih je delo Janaša je nej delo nihče, kdo dela razdore in zdrahe pa išče vedno nove razprtije, ki jih vlači iz nevem od kod, če ne on. Pa bi ga še radi meli nazaj? Naj mi kdo pove samo en razlog, zakaj je dober za Slovenijo edino firer Janša. Kaj res ne znate živeti brez vodje, ki vam diktira življanje? Nemreš razmiti bedake, ki ga še vedno podpirajo, kdo so in kaj so ? Novi vladi vse najboljše in čestitke za vse do sedaj narejeno. Obsojene pa naj doleti roka pravice, saj so do sedaj mislili,da so nedotakljivi in naj za vedno izginejo iz političnega zemljevida Slovenije.

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.06.2013 ob 9:04 BG gost

      Gost - ms. Kaj pa je stisto Alenkino tožbo bonitetnih hiš?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.06.2013 ob 9:38 Janšist gost

      BREZ JANŠE NAM ŽIVETI NI ... iden zdaj pa se zarejžen pa k**c gleda vse skupaj... nemren več zdržati ka je Janša nej na oblasti... ne vidin več smisla mojoga življenja brez Janše na oblasti.... se mi že v glavi ruži pa se mi nekši čudni filmi vrtijo... ne zdržin več toga... vse se mi že rdečo dela pred očami... iden zdaj pa se bujen. ZA DOMOVINO Z JANŠO NAPREJ ... šmrc, adijo...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.06.2013 ob 15:58 želoudec gost

      replika -gost ms.................konj eden ge pa te tij živeš?Ka je pa ta šminkerca napravila povej?napravila nas je še vekše siromake pa dvig davka pa vse ostalo tij idiot od idiota poserjen se na tebe pa Janšo .Tebi edijno želo ka te pamet doletij

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      09.07.2013 ob 22:16 al gost

      sam ta ženska ima nek fetiš na živali, vedno nosi neke tigraste obleke???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.