https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Slovesnost ob dnevu slovenske policije v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 27.06.2013 ob 14:35  

Policijska uprava Murska Sobota, PVD Sever za Pomurje, OPS Murska Sobota in IPA RK za Pomurje so ob dnevu slovenske policije na Policijski postaji Gornja Radgona pripravili slovesnost, na kateri so podelili tudi zlati ščit policije, bronasti znak za sodelovanje, srebrni in bronasti ščit ter priznanja za dolgoletno delo.

Dan slovenske policije, 27. junij, ni bil izbran naključno, povezan je z dogodki med vojno za Slovenijo. Zato se ob tej priložnosti spomnimo dogodkov iz preteklosti. Spomin na prepričljivo odločenost varovati državo in njen narod, na složnost, podporo in medsebojno zaupanje, ki je v junijskih dneh vojne vladalo med slovenskim narodom in njegovo policijo je spomin na organiziran in profesionalen upor agresorju na ozemlju RS ter spomin na dogodek leta 1991, ko so se policisti spopadli z jugoslovansko ljudsko armado na mejnem prehodu Holmec. Zato so slovenski policisti in policistke so 27. junij izbrali za svoj praznik – dan slovenske policije.

Uvodni nagovor je imel Damir Ivančić, direktor policijske uprave MS. »Kot sem že uvodoma omenil, je med nami veliko izzivov, zato moramo verjeti v naš uspeh in naše poslanstvo. Zaupanje ljudi pa je in mora biti največja nagrada.« Hkrati je čestital vsem prejemnikom priznanj in vsem skupaj ob današnjem prazniku.

Slavnostni govornik, namestnik generalnega direktorja policije mag. Karol Turk, pa je prebral poslanico generalnega direktorja, gospoda Stanislava Venigerja. »K dobremu ugledu zagotovo prispevajo številne nagrade, te niso zgolj odraz dolgoletnega temveč tudi ustvarjalnega dela, podeljujemo jih za prizadevno opravljanje nalog, za pripadnost in ves trud vložen v krepitev varnosti in ugleda slovenske policij,« je povedal ob koncu ter ob tej priložnosti izrekel vse pohvale.

Na slovesnosti so podelili zlati ščit policije, bronasti znak za sodelovanje, srebrni in bronasti ščit ter priznanja za dolgoletno delo. Vsi prejemniki priznanj so prejeli listino z mapo in znakom. Dogodek je popestrila manjša zasedba Orkestra Slovenske policije.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.06.2013 ob 17:10 gost gost

      Na teh fotografijah je še vedno videti ljudi, ki be že morali biti zdavnaj upokojeni. A za te ne veljajo zakoni. Očitno ne....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.