https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Tudi Mura U14 izločena iz prve lige

3.7.2013  

Včeraj je Odbor za nujne zadeve NZS na podlagi 33. člena Statuta NZS in posebnih določil Sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v mladinskih kategorijah na korespondenčni seji določil sestavo 1. SML in 1. SKL, Lige U14 vzhod in Lige U14 zahod za tekmovalno leto 2013/2014.


Pri sestavi lige U14 vzhod opazimo, da v njej ni več Mure 05, čeprav je v pretekli sezoni dosegla solidno peto mesto. Kljub temu, da so vodilni Murine šole trdili, da so ločen pravni subjekt in propad Mure 05 ne bo vplival na njihovo delovanje očitno to ne drži. Murini upi namreč ne morejo sodelovati v Ligi U14 vzhod, ker ne izpolnjuje pogojev iz 4. točke Sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v mladinskih kategorijah.

Druga podtočka te 4. točke pravi,  da v tekmovanjih NZS lahko nastopajo le tisti klubi, ki so si tekmovalno pravico pridobili s športnimi rezultati in imajo ustrezno licenco NZS za nastopanje. Kot je že znano Mura 05 te licence ni pridobila, zato bi morala mladinska šola zagotoviti oziroma izpolnjevati kriterije iz prve podtočke. Ta dloloča da klubi, ki niso licencirani in njihove mlajše selekcije tekmujejo v tekmovanju NZS, morajo izpolnjevatii pogoje licenciranja za področje mladinskih kategorij na področju sledečih kriterijev:

- športnih kriterijev (mladinski program),

- infrastrukturnih kriterijev (igrišča, garderobe in opremljena pisarna) in

- administrativno kadrovskih kriterijev (trenerji z ustrezno licenco, sekretar, zdravnik, sklenjene pogodbe)

Katerega izmed naštetih kriterijev Nogometna šola Mura 05 ni izpolnjevala nismo uspeli izvedeti, predvidevamo pa lahko, da niso zagotovili administrativno kadrovskih zahtev.

Kakšna usoda bo doletela murine mladce še ni znano, po neuradnih informacijah pa naj bi tekmovali v Medobčinski ligi. Podobno naj bi se zgodilo tudi z murinimi mladinci in kadeti, ki so izpadli v 2. SNL vzhod, vendar bodo najverjetneje delili usodo svojih mlajših kolegov.

    Fotogalerija