https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V okviru 1. Rekreacije v Radencih potekajo številni športne aktivnosti

Radenci, 04.07.2013 ob 15:10  

Mladinsko društvo Vrelec Radenci se je letos odločilo soorganizirati 1. Rekreakcijo, katere glavni namen je na športna igrišča privabiti čim več mladine in otrok ter jih ozaveščati o pomembnosti ukvarjanja s športom za naše zdravje in splošno počutje.Prireditev se bo zaključila v soboto s koncertom skupine Zmelkoow - vstop na koncert bo prost!

Kot je povedal Marko Novak, predsednik MD Vrelec Radenci, je bilo Mladinsko društvo Vrelec ustanovljeno leta 2009 z namenom združevanja mladih, ki bi v okviru tega imeli možnost izpolnjevanja svojih hotenj in interesov. »Letos smo se člani društva odločili soorganizirati 1. Rekreakcijo, katere glavni namen je na športna igrišča privabiti čim več mladine in otrok ter jih ozaveščati o pomembnosti ukvarjanja s športom za naše zdravje in splošno počutje. Pobuda je sicer prišla od soorganizatorja prireditve Zavoda za turizem in šport Radenci, naše društvo pa se je na njihovo idejo takoj odzvalo.«

Prireditev bo trajala štiri dni, in sicer od tretjega do šestega julija, odvijala se bo na športnih igriščih pri Osnovni šoli Radenci ter bo razdeljena na dopoldansko dogajanje, ko se bodo odvijale otroške delavnice za najmlajše, ter na popoldanski del, ko se bo vsak dan odvijal turnir v določenem športu.

Zaradi pozitivne vsebine projekta je ta v domačih logovih naletel na zelo dober odziv. Prireditev se bo sklenila z Radensko nočjo, ki bo letos potekala četrto leto zapovrstjo, in sicer v soboto, dne 06. 07. 2013, s koncertom skupine Zmelkoow

Četrtek, 4.7. od 10.00 do 22.00

- 10.00 – 12.00: otroške delavnice (košarka, nogomet, odbojka, slackline)

- 15.00 naprej: turnir beach volleyball + tekmovanje v volleyball tenisu

Petek, 5.7. od 10.00 do 22.00

- 10.00 – 12.00: otroške delavnice (košarka, nogomet, odbojka, slackline)

- 15.00 naprej: turnir nogomet + penalov

Sobota, 6.7. od 8.00 do nedelja, 7.7. 2.00

- 10.00 naprej : turnirji:     street ball + tekmovanje v metanju trojk

                                     slackline  + best trick

                                     hacky sack (bunka ball)

                                     družinske igre

                                     jahalni kotiček

- Koncert: 21:00 - 22:30 Tolkalska skupina TolkAsi

               23:00 - 01:00 Zmelkoow (prost vstop)

Foto: Sara Kager

Več fotografij v spodnji galeriji...


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2013 ob 7:47 gomboss gost

      Super... vsa čast organizatorjem

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.07.2013 ob 8:41 gost gost

      Slik nemren odpreti da bi se vida.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.07.2013 ob 11:34 viola gost

      Čestitke za organizacijo. Čimveč takšnih dogodkov med počitnicami in bodo otroci bolj pametno izkoristili čas, ko ni pouka. Računalnika je tako ali tako že preveč. Otroci imajo veliko energije in prav je tako, da jo sprostijo na svežem zraku. Drugo leto privabite še otroke iz sosednjih občin oz. krajev.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.07.2013 ob 13:25 organizator gost

      smo bili na vseh okoliških šolah (Apače, G. Radgona, Kapela, Sv. Jurij ob Ščavnici, Tišina, M. Sobota) in prosili, da obesijo plakate ter, da športni učitelji povejo pri telovadbi o delavnicah. Edino radenski športni učitelj se je odzval na našo prošnjo.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.