https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

ŠD NŠ Mura 05: Trud in vložena energija tudi zaradi neaktivnosti ND Mura 05 ni bil dovolj

Murska Sobota, 4.7.2013  

Včeraj smo poročali, da je iz prve lige izločena tudi selekcija Mure do 14 let, ter navedli najverjetnejše razloge, podrobnejšo razlago, kako je dejansko na stvari, pa nam je danes posredovalo Športno društvo Nogometna šola Mura 05 (ŠD NŠ Mura 05).

"ŠD NŠ Mura 05 je v popolnosti izpolnilo kriterije in pogoje za nastopanje svojih selekcij v državnih ligah, ki jih je zahtevala Nogometna zveza Slovenije (NZS). Vloge ŠD NŠ Mura 05 ni bilo treba dopolniti, ko je bila ta oddana na NZS, ker je vsebovala vse potrebno. Težava se je pojavila, ker Nogometno društvo (ND) Mura 05, ki je v lanski sezoni imelo tekmovalne pravice za nastopanje mladinskih selekcij oziroma selekcij ŠD NŠ Mura 05 pod okriljem državnih lig NZS, ni izpolnilo nobenega kriterija oziroma pogoja za licenco, kar je za posledico imelo odločitev NZS o tekmovanju selekcij ŠD NŠ Mura 05 v nižjih ligah, tudi za selekcijo U14.  

V ŠD NŠ Mura 05 smo vložili veliko truda, da bi selekcije U14 ter selekciji kadetov in mladincev lahko nastopale pod okriljem državnih lig pod okriljem NZS v sezoni 2013/2014, vendar trud in vložena energija tudi zaradi neaktivnosti ND Mura 05 ni bil dovolj. Obenem pa smo že od vsega začetka, ko se je ŠD NŠ Mura 05 ustanovila, maja 2012, dobivali polena pod noge, tako od nekaterih posameznikov prejšnjega vodstva ND Mura 05 kot tudi zdajšnjega vodstva. ŠD NŠ Mura 05 ne želi izpostavljati svoje vloge pri reševanju ND Mura 05 junija 2012, je pa treba izpostaviti, da je bila med redkimi, ki je imela iskren namen pomagati. Obratno pa ni bila deležna nobene pomoči.

Kot je znano, gre pri delovanju ŠD NŠ Mura 05 za maja 2012 novoustanovljeno društvo, katerega osnovni namen je, spodbujati razvoj nogometa od najmlajših naprej, tako, da organizira kakovostno športno vzgojo v nogometni šoli za otroke in mladino z organiziranjem celovitih kakovostnih športnih programov za mlade in tekmovanjem v nogometu v državnih in nižjih nogometnih ligah ter tekmovanjem v mednarodnih tekmovanjih. Namen društva je tudi, skrb za izboljšanje materialnih, kadrovskih in drugih pogojev za izvajanje nogometne šole in zagotovitev možnosti nadaljevanja tega programa tudi v primeru, če bi prišlo do težav ND Mura 05, saj je bila do maja 2012 Nogometna šola Mura 05 pod popolnim okriljem ND Mura 05.

Potrebno je poudariti, da je ŠD NŠ Mura 05 tudi pravno formalno samostojen pravni subjekt, ki bo svoj status in delovanje Nogometne šole Mura 05 ohranila tudi v primeru najbolj črnega scenarija v ND Mura 05, kar je bil tudi eden izmed osnovnih namenov ustanovitve ŠD NŠ Mura 05. Žal pa bo črni scenarij, ki se obeta ND Mura 05, pustil določene posledice za ŠD NŠ Mura 05. Če ŠD NŠ Mura 05 ne bila pred lansko sezono stopila na samostojno pot, bi bilo vprašanje, ali bi selekcije Murine mladinske šole sploh lahko tekmovale v sezoni 2012/2013. Sezono 2012/2013 je ŠD NŠ Mura 05 namreč izpeljala finančno, administrativno in logistično popolnoma neodvisno od ND Mura 05.

Kljub odločitvi NZS v ŠD NŠ Mura 05 170 otrokom še naprej zagotavljamo kvaliteten trening, te dni pa poteka tudi nogometni tabor, na katerem sodeluje 70 otrok. V ŠD NŠ Mura 05 smo prepričani, da se bodo naše selekcije kmalu vrnile nazaj na najvišji, državni, nivo tekmovanja.

S športnimi pozdravi, Upravni odbor ŠD NŠ Mura 05"

 

    Fotogalerija