https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Na izredni seji v Turnišču o investiciji Pomurskega vodovoda

Turnišče, 05.07.2013 ob 12:20  

Včeraj je potekala 6. izredna seja Občinskega sveta Turnišče, na kateri so svetniki soglasno sprejeli Investicijski projekt za projekt Pomurski vodovod – sistem A.

V začetku so prisotni potrdili zapisnik 18. redne seje, v nadaljevanju pa je sledila obravnava Investicijskega projekta za projekt Pomurski vodovod – sistem A, predvsem zadeve, ki so se spremenile v projektu. Pod zadnjo točko je župan še predstavil tekoče zadeve v občini.

Delež občine je 6,50% upravičenih stroškov 

Prisotni so obravnavali investicijske postavke in občinski proračun za posamezna leta od 2013 do 2015. Iz osnovnega obravnavanega dokumenta je bilo v začetku 32 milijonov in pol investicije, sedanja vrednost celotnega sistema A je dobrih 26 milijonov eurov (brez davka) investicije, kar je 6 milijonov manj. Delež kohezijskega sklada  je v povprečju 72, 82% upravičenih stroškov, 12, 85% je državnega proračuna, delež Zakona o razvoju Pomurske regije je 7,83% in občinskega proračuna  je 6,50%. Celotna investicija občine je razdeljena od druge polovice 2012 do druge polovice 2015. Obveznosti iz leta 2012 so s strani občine popolnoma pokrite.

V razpravi je Stanislav Sobočan je povedal, da se veseli, da se je zadeva znižala, vendar sedaj ne morejo nič več spremeniti, vrednosti so končne. Boji pa se nadzora lastništva pri vodovodu. »Kdor bo nadziral vodovod, bo nadziral vse, tudi prebivalstvo.« Matej Zadravec je omenil delež, ki ga mora zagotavljati občina, in vprašanje o informiranju in nadzoru. Župan je dejal, da sta to posebna razpisa, kar je vključeno v posebno postavko.  Po razpravi so vsi prisotni soglasno sprejeli Investicijski načrt.

Izvajanje veliko gradbenih del v občini 

Pod tekoče zadeve je župan omenil tekoče zadeve,ki so se investirale in ki se trenutno dogajajo v občini. V Renkovcih so se na streho slačilnice namestili korektorji, zaključen projekt odvodnjavanje Črnega potoka, trenutno se izvaja čiščenje potoka med Gomilico in Trnjem. Pripravljeni so že tudi projekti čiščenja Male Ledave v Renkovcih in projekt odvodnjavanja pri Agrocornu. V teku je največja investicija izgradnja ceste skozi naselje Turnišče, energetska sanacija šole, sanacija zbirnega centra in čistilne naprave, vaškega doma v Nedelici in manjša gradbena dela v Gomilicah. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2013 ob 15:47 varašanec gost

      nindri pa ne pijše za kelko de se povečal račun za vodo pa kelko do posamezne osebe v žep djale ( župan, direktor varaša novič - keri je svojo firmo zaj... zdaj pa ceca občane,....)

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2013 ob 12:58 občan gost

      ........ja in koliko bo ta invensticija udarila fizične osebe.... namreč že sedaj nekateri z težavo poravnavajo račun za vodo in vse tiste dajatve katera jih bremenijo ob plačilu vode ( kanalščina, vzdrževanje, obremenjevanje, itd.....) Ne vem kam ta ves denar, kateri se pobira v trimesečju, koliko je gospodinstev v tej občini in povprečni znesek vodarine znaša okrog 50€ ( predvidevam ) a nobenega posega v vodovod ?????. Še to, kdo bo pa lastnik tega vodovoda - občani ali kdo drug, svetniki pa tako in tako delajo v tej občini, kakor se jim zljubi. Sprejemajo odločitve, ki bi morala biti sprejeta na občinski skupščini oz. na skupščini KS. Mislim da je skupščina ( občni zbor krajanov ) največji organ v vsaki KS.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.