https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 16. Puchovo srečanje starodobnih vozil v Ljutomeru

Ljutomer, 07.07.2013 ob 13:00  

 To soboto se je odvilo že 16. Puchovo srečanje starodobnikov, 11. memorialno srečanje Dr. Ludvika Bratuša in sprejem Hrvaške v Evropsko unijo.



Srečanje se je pričelo z zborom članov in udeležencev Ljutomer. Sledila je panoramska vožnja do Sv. Tomaža, kjer je bila sveta maša  v spomin na dr. Ludvika Bratuša, nato pa je zbrane pozdravil župan Sv. Tomaža. Po začrtani terasi proti mejnemu prehodu Gibina so pričakali člane iz hrvaškega oldtimer društva Zabok in Međimurje.

Hrvaške mažoretke so svečano popeljale hrvaške udeležence do slovenske meje, nato pa so se skupaj odpeljali do gavnega trga v Ljutomeru, kjer jih je nagovorila županja mag. Olga Karba. Ob poslušanju slovenske, hrvaške in evropske himne so se vsi prisotni podpisali na plakete, nato pa so se odpravili do hipodroma, kjer je bil zaključek z uradnim slikanjem vseh prisotnih, ter pogostitvijo. Ob prijetnem vzdušju in odlični glasbi je srečanje trajalo do večernih ur.

Zbralo se je 94 slovenskih in 120 hrvaških ljubiteljev starodobnikov. Društvo Johann Puch je tako z soorganizacijo projekta ponovno dokazalo, kako pomembno je ohranjanje prijateljstva in krepitev mednarodnih vezi, predvsem pa vzpodbujati in ohranjati kulturno in tehnično dediščino, za kar se v društvu trudijo že celih 20 let. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.07.2013 ob 13:23 anom gost

      sej pa spodne galerije sploh ni :D

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.