https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Proslava ob 13. rojstnem dnevu Nove generacije, podmladka SLS

Puconci, 08.07.2013 ob 9:05  

Ta konec tedna v Prekmurju poteka letni tabor Nove generacije - podmladka Slovenske ljudske stranke, v okviru katerega je vrhunec dogajanja ovekovečila včerašnja proslava ob 13. obletnici nastanka Nove generacije, ki je potekala v Puconcih.

 

Predsednik SLS Franc Bogovič, ki se zaradi poti v tujini Tabora NG SLS ni mogel udeležiti, je v svoji video poslanici mladim članicam in članom, podmladku SLS, predstavil svoje izkušnje, ko je kot mladenič stopil v politiko.

»Bil sem v mladinskih organizacijah, s 23 leti sem postal predsednik krajevne skupnosti v domačem kraju in še tudi danes ob dopolnjenih petdesetih letih sem aktiven v slovenski politiki. To, da sem v slovenski politiki zdržal več kot četrt stoletja, je najbrž razlog v tem, da sem se mlad zavedal, da ko vstopaš v politični prostor, moraš najprej sebe vprašati, kaj lahko sam prispevaš za družbo, za politiko in ne, kaj lahko od politike pričakuješ. To je bilo moj vodilo, ki se je obneslo,« je dejal Bogovič in mlade pozval, da to poslušajo in upoštevajo pri svojem delu. »Slovenci imamo lep pregovor, ki pravi: mladost je norost, čez potok skače, kjer je most. In prav je tako, saj na vas mladih stoji naš jutri in naša prihodnost,« je dejal Bogovič.

Bogovič je v poslanici mladim še dejal, da v proces političnega dela vstopajo neobremenjeno in polni novih idej s pogledom v prihodnost, ki je pogosto v smeri, »kako obesiti klavir na strop«.

»Ste pomembna skupina in vaša vizija ter želja, kje želite biti v prihodnje, v kakšni družbi si želite živeti, je v veliki meri odvisna od vas samih«, je še dejal Bogovič in priznal, da za razmere, kakršne vladajo danes, pač mladi niso krivi sami. Bogovič je v poslanici tudi dejal, da je v sodobnih demokracijah, kamor sodimo tudi mi, prišlo do številnih preobratov in sprememb ter do pluralizacije družbenih struktur.

»S pomembnimi premiki v tradicionalnih socialno političnih okoljih je v evropskem prostoru prišlo do procesa, ko so mladi veliko manj lojalni ter politično opredeljeni, kot so bili včasih. Zato smo toliko bolj zadovoljni, da imamo v SLS močno, odločno in enotno mlado generacijo. Sledite strankarskim osnovnim ciljem, načelom in pravilom,« je dejal prvak SLS-a in ob iskreni čestitki Novi generaciji za 13. rojstni dan izrazil veselje, da ima njihova stranka tako močan in aktiven podmladek, kot je Nova generacija, zaželel vse dobro in uspešno sodelovanje.

Častna pokroviteljica letošnjega tabora NG SLS, sicer mlada podpredsednica SLS ter poslanka SLS Jasmina Opec, je kot osrednja govorka na proslavi izpostavila, da je bila SLS vedno stranka podeželja, ki ne vidi Slovenije zgolj na mestnih trgih in upravnih palačah, ki se ne počuti dobro le v Ljubljani, ampak stranka, ki razume ljudi, pozna naše lepe kraje in ima trden odnos do rodne zemlje. »Kot najstarejša stranka na slovenskem političnem prizorišču smo vedno našli prave odgovore ob pravem času,« je dejala Opecova in poudarila, da je danes ponovno čas, ko slovenski narod bolj kot kdajkoli v svoji zgodovini potrebuje močno Slovensko ljudsko stranko. 

Opecova je tudi izpostavila, da Nova generacija - podmladek SLS prekaša vse druge podmladke, po svoji profesionalnosti, srčnosti in politični zrelosti pa po tudi marsikatero tako imenovano odraslo politično stranko. »SLS nikoli v svojih najbolj odgovornih časih ni črpala svojo moč v ozkem krogu ljudi in ni gradila vezi zaupanja z narodom na izključevanju in diskreditaciji drugače mislečih. Močni smo vedno bili in tudi ponovno bomo, ko bodo vsi naši odnosi temeljili na spoštovanju, zaupanju, medsebojnem razumevanju in odprtem dialogu,« je še dejala Opecova.

V pisni poslanici je iskrene čestitke Novi generaciji za 13. rojstni dan podal tudi podpredsednik SLS Janez Tomšič. »Današnji čas, ko se mladi srečujete z nešteto težavami, študijem, iskanjem zaposlitve, reševanjem stanovanjskega problema, ustvarjanjem družine, je zahteven in poln izzivov. Kljub veliki negotovosti, ki jo prinaša, pa ste mladi edini, ki lahko popeljete našo državo v svetlejšo prihodnost. Zato imate pravico povedati svoje mnenje, vsi ostali pa imamo dolžnost, da vas slišimo. Današnji čas zahteva strpne ljudi, pripravljene na sodelovanje. Potrebuje strokovne ljudi, ki znajo reševati probleme. Potrjuje delovne ljudi, ki so pripravljeni delati. Potrebuje odločne ljudi, ki znajo jasno začrtati smer. Potrebuje samozavestne ljudi, ki se ne ustrašijo nobene ovire. Današnji čas potrebuje vas in potrebuje Novo generacijo,« je poudaril Tomšič.  

Začasna vodja NG SLS po pooblastilu in podpredsednica NG SLS Astrid Bah je prisotne pozdravila tudi v imenu mlade mamice in predsednice NG SLS Sare Berglez Zajec, ter izpostavila pomen povezanosti za uspešno delo. »S tabora Nove generacije bomo odšli še bolj povezani. Gremo skupaj naprej,« je dejala Bahova.

V štiridnevnem letnem Taboru NG SLS, se članice in člani podmladka SLS skupaj s simpatizerji in prijatelji družijo ob okroglih mizah, iskanju ter oblikovanju vizije mladih za slovensko družbo v aktualnem trenutku, športnih igrah, spoznavanju Prekmurja - geografskih, kulturnih, zgodovinskih in kulinaričnih značilnostih regije. Tabor NG SLS, ki se je začel v četrtek in se bo zaključil danes, sicer večinoma poteka v prostorih Mladinskega doma na Hodošu ter različnih lokacijah v Prekmurju.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2013 ob 9:30 Kmet gost

      Če se SLS ne postavi, na stran nas kmetov, glede nepremičninskega davka kot ga načrtuje vlada, potem nimojo več kaj iskati na našem političnem prizorišču.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.07.2013 ob 13:31 mak gost

      He he same starosti SLS-a ..z Marjanom na čelu..jao nam

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.