https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Zveza Romov Slovenije vložila amandma na rebalans proračuna za leto 2013

09.07.2013 ob 7:30  

Zveza Romov Slovenije je 4.7.2013 vložila pobudo na predsednika državnega zbora Janka Vebra in poslanskim skupinam  za vložitev amandmaja na rebalans proračuna za leto 2013 v zvezi s sofinanciranjem infrastrukture v romskih naseljih.


Predloženi amandma bi se glasil: »Proračunska sredstva za sofinanciranje projektov osnovne komunalne infrastrukture v romskih naseljih v letu 2013 in za izvedbo javnega razpisa ostajajo nespremenjena do višine 3.000.000,00 EUR v okviru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo«.

Dodajajo, da prenehanje možnosti sofinanciranja urejanja romskih naselij dodatno spodbuja nestrpnost do romov, sovražni govor in podobne pojave kot v občini Škocjan. Zapisali so še, da tudi Romi razumejo težave, v katerih se je znašla država in so po svojih močeh pripravljeni sodelovati pri varčevanju in reševanju iz krize, vendar bi bila zaustavitev financiranja procesa urejanja romskih naselij odločitev, ki bi imela katastrofalne posledice. Tako za Rome in občine z romsko populacijo, pa tudi za ugled naše države, ki zagotavlja pravno zaščito Romov in se trudi izboljšati položaj romske skupnosti v naši državi.

Sicer je letošnji razpis že potekel 15. aprila, kar pomeni, da bi z rebalansom posegali nazaj, vendar pravna podlaga temelji na:

-          Zakonu o romski skupnosti v RS,

-          Zakonu o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja,

-          Zakonu o javnih financah,

-          Proračunu RS,

-          Zakon o izvrševanju proračunov RS za leti 2013 in 2014,

-          Nacionalni program ukrepov za Rome za obdobje 2010-2013 (program Vlade).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.07.2013 ob 8:11 brzi gost

      jebenti "MUC" nas je spet vse rešil, par dni pred rebalansom vloži papirje in glej zgodil se je čudež,to je metanje peska v oči, naj ima muc obraz in pove resnično zgodbo ne da pripoveduje pravljico o princu ki je rešil celo kraljestvo,mislim kako lahko negdo sam sebi nalaga zasluge kar ni naredil.(to so ciganska posLA), Zanima me kaj bo naslednje kaj bo MUC spet rešil , mogoče je pa romski Robin Hood

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.07.2013 ob 8:56 kanal gost

      Včeraj je parlamentarni odbor za finance in monetarno politiko ob obravnavi rebalansa letošnjega proračuna na pobudo koalicije postavko v višini treh milijonov evrov vrnil v proračun. ?????????? komi one tou.....koalicija je najprlej črtala sredstva, te pa nazaj dala........ka mislijo, ka smo slepi in nori......pravo lopovsko dejanje.....isti način kak Bratuškova, z nasmehom nas uničuje, vsaki den bole! Vendar, narod vas je pogrunto....."barabe erste klasse"......norca se delajte same s sebej.....

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.07.2013 ob 11:20 lepi gost

      ja če van pa ne paše pa volite Janšo ka te leži krali

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.07.2013 ob 13:47 *?* gost

      lepi.....Janse san nej volo.......mo ga pa naslednjič sigurno....druge pomoči ni, kapiš'!!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.07.2013 ob 17:25 ass gost

      cigani vam lome duso

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.07.2013 ob 0:01 ko te j...... gost

      ciganjski gnoji do dobili 3 miljone pejnez ka so jin kao zeli. Ja pizda ti materna s ken so se pa one te to zaslužili. V toj gniloj državi je vse gnilo smrdeče pa še inok smrdeče od tejh ciganov pa politikov. Ta brutoškova gniloba si jih naj domov pela pa te zamazani kučan pisnivi ded zanikrne. Pa zapravli so to državo v nulo zaj pa do še ciganon davali. Naj dajo nan poštenil liden ka si služimo pejneze z delon nej pa ten ciganon zamazanin ka tak nika ne delajo pa še kotijo se kak mravle pa nemajo obnašanja pa itd. slovenija je država kera podpera lopove,dilere,cigane,gonare,morilce.... delavnoga človoka pa na sak način vo zmrdati pa njemi davke zdignoti ka te to bagro čefursko ljubljansko se lejko podpera. fuj slovenija fuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.07.2013 ob 7:26 smrkci gost

      Cigani ne se sekirat,stric kučan vam bo zriktal vse, da dobite tisto kaj hočete.Stric kučan je za vas bog.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.07.2013 ob 7:51 xxx gost

      *?*, naslednjič boš volo obsojenoga kriminalca? bogme nan nega več pomoči. zdaj nan vlada stranka kriminalcov, eni bi namesto njih volili druge (obsojene) kriminalce, tretji kriminalci pa do zdaj doubili dosta pejnez. zakon! najbole carske so mi pa izjave o kučani, tej človek more biti večji maher od boga, še malo pa de meo svojo religijo kak ste eni obsedeni z njin. :)

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.